Wednesday , May 8 2024

Foresta a avut 22 de jucători la reunire

 “Galben-verzii” au început ieri pregătirile pentru sezonul de primăvară. Singurul nume sonor ajuns în această iarnă în curtea echipei sucevene este cel al atacantului Cătălin Vraciu. “Până la finalul săptămânii vor mai veni doi-jucători. Nu putem să aducem nume foarte importante pentru că cer salarii mari, iar pentru campionatul în curs nu ne mai putem propune mare lucru”, a precizat antrenorul Cristi Popovici. Salariile jucătorilor pe luna decembrie și cheltuielile legate de cantonamentul de iarnă vor fi suportate de sponsori, a anunțat președintele CA al Forestei, Andrei Ciutac 

 Foresta - antrenament (2)

Foresta s-a reunit ieri, pe stadionul Areni, în vederea începerii pregătirilor pentru partea secundă a Ligii a II-a. La apelul staff-ului tehnic al formației sucevene au răspuns prezent 22 de jucători, printre care și cinci nume noi, este vorba de portarul Florin Mun­teanu, mijlocașii Alexandru Ivan (ex. Bucovina Pojorâta) și Daniel Păiuș și de atacanții Cosmin Coroamă și Cătălin Vraciu (ex. ACS Poli Timișoara), ultimul urmând să se regăsească cu siguranță în lotul cu care “galben-verzii” vor ataca sezonul de primăvară.

“Mă bucur că l-am adus pe Cătălin Vraciu, un jucător bun, care anul trecut a fost golgheterul primei serii a Ligii a II-a, cu 20 de goluri marcate. Ne va ajuta foarte mult, mai ales că poate să acopere mai multe posturi în ofensivă”, a declarat antrenorul Cristi Popovici.

Il așteaptă și pe Grumezescu la antrenamente

Până la finalul acestei săptămâni, șe­ful băncii tehnice de pe Areni mai așteaptă doi jucători, printre care și Robert Grumezescu, un atacant de 23 de ani, care în turul campionatului a evoluat pentru ACS Berceni, grupare care s-a retras din campionatul Ligii a II-a.

“Nici nu putem să aducem nume foarte importante pentru că cer salarii mari, iar pentru campionatul în curs nu ne mai putem propune mare lucru, nu mai putem să ajungem pe locul 2 decât printr-o conjunctură superfavorabilă. Atunci, am zis să dăm șansă jucătorilor pe care îi avem în lot, iar din vară să vedem pe cine ne putem baza dacă ne propunem ceva mai îndrăzneț. Până atunci, fiecare trebuie să profite de șansa lui”, a precizat Cristi Popovici.

Si-au luat gândul de la Adăscăliței, Neagu și Pârvulescu

Tehnicianul “galben-verzilor” și-a luat gândul de Adăscăliței, Neagu și Pârvulescu, ultimul alegând să semneze cu liderul seriei a V-a din Liga a III-a, FC Hermannstadt. “Eu aș fi vrut să-i aduc pe Adăscăliței și Neagu, dar sunt sub contract cu Brăila. E greu să aduci jucători liberi de contract în pauza de iarnă. Inseamnă că sunt jucători care au fost înlăturați de la alte cluburi, jucători cu probleme. Am vorbit și cu Pârvulescu să vină la noi, dar am văzut că a ales să se ducă la Sibiu, în Liga a III-a, unde are condiții financiare mult mai bune. Noi avem un plafon sala­rial. Mă și întreb ce salariu au putut să-i ofere cei de la Sibiu, dacă ne-a refuzat și pe noi și pe cei de la Juventus”, a adăugat Popovici.Foresta - Popovici (3)

Cristi Popovici nu ia în calcul vreun împrumut de jucători de la alte echipe. “Nu sunt adeptul împrumuturilor, decât dacă este un jucător supervaloros sau doar în cazul în care nu reușim să ne acoperim pe un anumit post. Sunt adeptul continuității, să am la dispoziție jucători pe care mă pot baza oricând”, a spus tehnicianul.

Vor fi cu banii la zi până la plecarea în cantonament

Dacă staff-ul tehnic și-a început treaba pe gazon, în birouri principala preocupare a conducerii administrative este se găsească bani pentru efectuarea cantonamentului de iarnă și pentru achi­ta­rea salariilor jucătorilor pe luna de­­­cembrie. Andrei Ciutac se bazează în acest sens pe sprijinul financiar al sponsorilor. “Am discutat cu sponsorii, am avut o întâlnire cu fiecare dintre ei pentru a ne asigura că vor rămâne alături de echipă și în perioada ur­mătoare. Aceștia ne-au asigurat că vor achita tranșele stipulate în contractele de sponsorizare. De altfel, le-am și transmis jucătorilor că până la plecarea în cantonament, pe 25 ­ia­­nuarie, le vom achita salariul restant pe luna decembrie”, a declarat preșe­dintele Consiliului de Administrație al clubului din Areni.

Obiectivul rămâne clasarea între primelor opt echipe

Andrei Ciutac a precizat că, împreună cu directorul sportiv Dănuț Perjă, va încerca să nu se resimtă plecarea lui Dorin Goian de la Foresta. “Atmosfera în cadrul lotului este una bună. Sperăm să avem niște rezultate mai bune decât anul trecut și să ne îndeplinim obiectivul, să terminăm între primele opt echipe la sfârșitul acestui sezon. Chiar dacă jucătorii erau puțin îngrijorați de plecarea lui Dorin Goian, împreună cu Dănuț Perjă, vom face tot posibilul ca lucrurile să decurgă normal și să ne putem achita toate obligațiile pe care ni le-am asumat față de jucători în vară”, a spus Ciutac.

“Regretăm foarte mult faptul că a plecat Dorin Goian. A făcut foarte multe pentru clubul nostru, dar a promis că ne va ajuta în continuare din exterior. Eu am rămas în continuare, așa cum le-am promis celor din conducere. Incerc să-mi duc până la final mandatul. Cu singuranță domnul primar, Consiliul Local și sponsorii vor fi alături de noi pentru a ne putea continua activitatea”, a adăugat directorul sportiv al Forestei, Dănuț Perjă.

Care a fost lotul de jucători prezent la reunire

Lotul de jucători prezent la reunirea Forestei: Toma Niga, Vlad Hânțăscu și Florin Munteanu – portari, Daniel Lung, Alin Mutu, Alessandro Masella, Dudu Drugă, Dorin Semeghin, Daniel Bălan și Ionuț Mihălăchioaie – fundași, Vlad Stănescu, Vasile Dănilă, Cornel Căinari, Lucian Dumitriu, Constantin Aeroaiei, Andrei Cerlincă, Cătălin Strugariu,  Alexandru Ivan și Daniel Păiuș – mijlocași, Bogdan Rusu, Cătălin Vraciu și Cosmin Coroamă – atacanți.

După o primă săptămână de reacomodare la efort, “galben-verzii” vor pleca miercurea viitoare într-un cantonament de zece zile la Câmpulung Moldovenesc. Lotul sucevean va reveni la Suceava pe 3 februarie, iar până la reluarea campionatului, antrenorul Cristi Popovici își dorește să perfecteze patru meciuri amicale, pe datele de 8, 11, 15 și 18 ale lunii viitoare. Sepsi Sfântu Gheorghe și Stiința Miroslava sunt adversarii contactați pentru meciuri-test.

Clasată pe locul 9 la finalul anului trecut, Foresta va reîncepe campionatul pe 25 februarie, cu un meci pe stadionul Areni în compania celor de la ASU Politehnica Timișoara. (Dănuț CHIDO­VET)

Vezi si

Bucovina Rădăuți și-a asigurat prezența la barajul de promovare în Liga a II-a

Bucovina Rădăuți și-a asigurat și din punct de vedere matematic prezența la barajul de promovare, …