Friday , April 26 2024

CSU Suceava a pierdut pe mâna arbitrilor meciul cu CSM București

Handbalistii suceveni au pierdut sâmbătă, în fața vicecampioanei României, cu scorul de 29-32, la finalul unei meci stricat de brigada nemțeană Murariu/Tabacariu, care i-a ajutat pe oaspeți să recupereze handicapul de cinci goluri pe care îl aveau la pauză. Cu opt goluri, Adi Tîrzioru a fost cel mai bun marcator din tabăra universitarilor. “Diferența au făcut-o arbitrii, pe care i-a văzut toată lumea că nu pot să tragă cu echipele mici”, a declarat antrenorul Adi Chiruț  

 Handbal. Fagaras - Suceava

CSU Suceava a suferit a doua înfrângere consecutivă în Liga Națională de handbal masculin, după ce a cedat sâmbătă, în sala LPS, cu scorul de 29-32 (19-14), în fața vicecampioanei en-titre CSM București, la finalul unei partide stricată de brigada nemțeană Murariu / Tabacariu.

Aflată la prima apariție stagională în fața publicului sucevean, trupa antrenată de Adi Chiruț și Iulian Andrei a început fără trac întâlnirea de sâmbătă, iar fondul câtorva intervenții bune avute de Cristi Tcaciuc conducea după primele zece minute la o diferență de cinci goluri, scor 7-2.

In ciuda time-out-ului cerut de tabăra bucureșteană, oaspeții, cu o apărare extrem de permisivă, nu au reușit să se apropie la mai puțin de trei goluri pe tabelă de marcaj, universitarii intrând la pauză cu un avans nesperat: 19-14.

Trupa pregătită de Pau Campos a schimbat foaia la pauză, iar pe fondul unei apărări mult mai agresive și a paradelor portarului croat Sunjic, a egalat situația în minutul 43, odată cu golul de 21-21 înscris de spaniolul Tioumentsev.

Intrați în ultimele zece minute cu un dezvantaj de patru goluri, scor 22-26, universitarii au încercat să revină în joc, dar s-au lovit de deciziile scandaloase ale arbitrilor Murariu și Tabacariu, totul culminând în minutul 55 cu eliminarea secundului Iulian Andrei, care a protestat la un “semicerc” imaginar fluierat împotriva echipei suce­vene.

Gazdele au avut o ultimă șansă de a intra în meci în minutul 57, dar Burlacu a ratat pe contraatac, în poziție de unu la unu cu portarul Mate Sunjic, la scorul de 27-29.

CSU Suceava – CSM București s-a terminat 29-32, iar universitarii coboară în ju­mă­tatea inferioară a clasamentului, în vreme ce gruparea din Capitală bifează în nordul Moldovei prima victorie în actualul c­am­­pionat.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Duman, Bobeică – Tîrzioru (8 goluri), Olariu (6 goluri), Ciubotariu (4 goluri), Petrea (4 goluri), Baican (3 goluri), Burlacu (2), Sipka (1), M. Sandu (1), I. Tcaciuc, Costea, Cotinghiu, Poteră și Tofănel.

CSM București: Ciobanu, Sunjic – Georgievski (7 goluri), Robledo (7 goluri), Tioumentsev (4 goluri), Somlea (4 goluri), Szasz (4), Onyejekwe (3), Hrastnik (2), Negru (1), Militaru, Rotaru, Humet, Novanc, Ramba și Mănescu.

Nu s-a simțit diferența dintre bugetele celor două echipe

Adi Chiruț a dat vina pe maniera de arbitraj după înfrângerea de sâmbătă. “Diferența au făcut-o arbitrii, pe care astăzi i-a văzut toată lumea că nu pot să tragă cu echipele mici. Prin minutul 20, oaspeților practice nu le venea să creadă cât este scorul pe tabelă. Pe teren nu s-a simțit diferența dintre bugetul lor de 5 ­mi­lioane și bugetul nostru. In repriza a doua, adversarii au avut o apărare mult mai dură, permisă de cei doi arbitri. Au avut și schimbări post pe post, în timp ce noi am dus aproape tot meciul în opt oameni. In aceste condiții a fost greu să facem față pe final”, a declarat antrenorul principal  de la CSU Suceava.

“S-a văzut că nu mai este nici meci ușor în Liga Națională, niciun meci pe care să-i câștigi înainte să cobori din autocar. Cei de la Suceava s-au dăruit la maxim și vreau să-i felicit pentru jocul din acest început de campionat. Au însă jucători tineri, o bancă scurtă și era greu să reziste 60 de minute la un ritm ridicat. Noi, am avut și o problemă pe partea de apărare în prima repriză. Ne-am cizelat puțin la pauză, a început să funcționeze și poarta și așa am intrat în meci, iar pe final ne-am distanțat și am câștigat”, a declarat Marius Pintea, coordonator tehnic la CSMB.

Rezultatele etapei a III-a:

Dunărea Călărași – Dinamo București 24-29

HC Odorhei – Steaua București 26-20

CSU Suceava – CSM București 29-32

HC Dobrogea Sud – Poli Timișoara (aseară)

CSM Făgăraș – Potaissa Turda (aseară)

Minaur Baia Mare – CSM Focșani (aseară)

HC Vaslui – Politehnica Timișoara (aseară)

 

In runda următoare, CSU Suceava va evolua sâmbătă, de la ora 16.00, în direct la TVR 2, pe terenul Politehnicii Timișoara.  (Dănuț CHIDOVET)

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …