Friday , April 26 2024

CSU Suceava a debutat în play-out cu o victorie dramatică în fața Focșaniului

Echipa antrenată de Adi Chiruț s-a impus aseară, în fața celor de la CSM Focșani, cu scorul de 19-18 (7-13), într-un meci disputat în sala LPS. Portarul Cristi Tcaciuc și Florin Ciubotariu, autor a cinci goluri, au fost cei mai buni jucători din tabăra universitarilor. In urma acestei victorii, CSU Suceava a urcat pe primul loc în play-out-ul pentru menținerea în Liga Națională la handbal masculin

 Handbal. Suceava - Focsani

CSU Suceava a urcat pe primul loc în play-out-ul pentru menținerea în Liga Națională de handbal masculin, după ce a câștigat în mod dramatic, scor 19-18, în fața celor de la CSM Focșani, într-o partidă desfășurată aseară în sala Liceului Sportiv.

Echipa suceveană a făcut o primă repriză execrabilă, poate cea mai slabă din actuala ediție de campionat. Aflați într-o totală lipsă de idei pe atacurile poziționale, universitarii nu au găsit drumul spre gol în primele zece minute ale întâlnirii, la finalul cărora antrenorul Adi Chiruț a solicitat un prim time-out la scorul de 0-3.

La reluarea jocului, gazdele au stabilit repede egalitatea, printr-un gol semnat de Ciubotariu, dar pe fondul paradelor lui Marocico, focșănenii au refăcut ecartul de trei goluri în minutul 23, la scorul de 6-9, și l-au păstrat până la pauză, când tabela a indicat 7-10.

După un început de repriză secundă în care a ratat din toate pozițiile, trupa antrenată de Adi Chiruț a profitat de o scurtă perioadă de superioritate numerică și a egalat din nou situația în minutul 44, când Sașa Puljizovic a punctat pentru scorul de 12-12.

In următoarea decadă s-a mers cap la cap, cu un joc agresiv de ambele părți ce a culminat cu eliminarea lui Neață, care a văzut direct cartonașul roșu pentru un fault grosolan asupra lui Costea.

In superioritate și ajutați din poartă de intervențiile lui Cristi Tcaciuc, care a parat inclusiv o aruncare de la 7 metri, universitarii au preluat pentru prima oară conducerea pe tabela de marcaj în minutul 52, când Preda marca din banda dreaptă pentru 17-16.

Petrea a dus scorul apoi la 19-17, iar cu o sută de secunde înainte de final, zarurile erau aruncate în sala LPS, mai ales că oaspeții au călcat semicercul la penultimul lor atac. CSU Suceava – CSM Focșani s-a terminat 19-18, iar echipa lui Adi Chiruț câștigă o primă bătălie importantă în lupta pentru menținerea în Liga Națională.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Drăghici – Ciubotariu (5 goluri), Puljizovic (4 goluri), Mitrea (2), Petrea (2), Sipka (1), Burlacu (1), Tîrzioru (1), Polocoșer (1), Preda (1), Baican (1), I. Tcaciuc, Soldănescu, Olariu și Costea. Antrenori: Adi Chiruț și Iulian Andrei.clasamente hand

CSM Satu Mare și Steaua București au încheiat la egalitate, scor 23-23, în celălalt joc disputat aseară în etapa a doua din play-out.

In următoarea rundă din turneul pentru menținerea în Liga Națională, CSU Suceava va juca miercuri în fieful Stelei București. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …