Saturday , April 27 2024

CSU Suceava a cucerit bronzul național cu echipa de juniori IV

Formația antrenată de Vasile Boca a urcat pe podium la turneul final al Campionatului Național de handbal masculin pentru juniori IV, după ce s-a impus în finala mică, cu scorul de 24-13, în fața gazdelor de la CS Stiința Municipal Bacău. Gruparea suceveană a câștigat și două dintre premiile individuale prin Daniel Stanciuc, declarat cel mai bun apărător, și Alexandru Reuț, desemnat cea mai bună extremă stângă 

 CSU Suceava - bronz Juniori 4

CSU Suceava a reușit să cucerească medaliile de bronz la turneul final al ­Cam­pio­­natului Național de handbal masculin pentru juniori IV, competiție care a strâns la Bacău cele mai valoroase 16 echipe la categoria 12-13 ani.

Formația antrenată de Vasile Boca a câș­tigat grupa din care a făcut parte cu două victorii și un rezultat de egalitate: 25-20 cu AH Minaur Baia Mare, 30-13 cu HC “Adrian Petrea” Reșița, respectiv 21-21 cu CSM Ploiești.

Echipa suceveană a evoluat apoi în grupele principale, unde a bifat alte două victorii: 27-23 cu CS Stiința Municipal Bacău și 28-13 cu Olimpic Mizil.

In semifinale, trupa lui Vasile Boca a dat peste HCM Torok Râmnicu Vâlcea, adversar în fața căruia a pierdut cu scorul de 23-26, la finalul unui meci cu foarte multe ratări și greșeli în apărare din partea universitarilor.

Mici handbaliști suceveni nu s-au întors însă cu mână goală de la Bacău, reușind să cucerească medaliile de bronz, după ce s-au impus în finala mică, cu un categoric 24-13, în fața gazdelor de la CS Stiința Municipal.

La final, CSU Suceava a pus mâna și pe două dintre premiile speciale acordate de FRH. Daniel Stanciuc a fost declarat cel mai bun apărător, în vreme ce Alexandru Reuț a fost desemnat cea mai bună extremă stângă.

“Este o performanță foarte bună la pentru noi. A fost un turneu final extrem de disputat, la sfârșitul căruia titlul de campioană națională a fost câștigat de CSM București, un club puternic, care investește mult la nivelul juniorilor. Am avut o șansă bună să disputăm finala mare, dar, din păcate, ne-a costat forma slabă din semifinala cu Vâlcea. Băieții au reușit totuși să se mobilizeze foarte bine în finala mică și îi felicit pentru că au reușit să-și îndeplinească obiectivul pentru acest sezon: clasarea pe podiumul național”, a declarat antrenorul Vasile Boca, care a ținut să mulțu­mească pă­rinților pentru că au fost alături de echipă pe parcursul celor patru zile ale turneului final, directorului CSU Suceava, Sorin Rață, colegilor din staff-ul tehnic, Iulian Andrei, Ioan Tcaciuc, Daniel Ionas­ciuc și Ionuț Grețcan, precum și directorului Scolii Gimnaziale “Ion Creangă”, Constantin Mărgi­neanu.

Proiectul “Readucerea handbalului în școală”, coordonat de către decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul USV, Petru Ghervan, a luat naștere în anul 2014, în parteneriat cu Scoala Gimnazială “Ion Creangă”, iar în acest moment, clubul CSU Suceava are peste 60 de copii legitimați la patru categorii de vârstă.

CSU Suceava a mizat în actualul sezon pe următorul lot:  Dan Gașpar, Alexandru Bă­lașa, Stefan Leonte – portari, Sebastian Spatariu, Rareș Florescu, Stefan Neagu, Alexandru Reuț, Claudiu Stejar, Daniel Stanciuc, Emilian Huțuleac, Cătălin Zarițchi, Matei Botezat, David Duman, Matei Bejenariu și Teodor Iluca – jucători de câmp. (Dănuț CHIDOVET)

 

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …