Friday , April 26 2024

CSU Suceava a câștigat cu mari emoții în fața Bacăului

Trupa antrenată de Adrian Chiruț și Iulian Andrei s-a impus sâmbătă, în sala “Dumitru Bernicu”, în fața nou-promovatei CSM Bacău, cu scorul de 24-23, într-un meci contând pentru penultima etapă a turului Ligii Zimbrilor la handbal masculin. Adi Tîrzioru a marcat golul victoriei universitarilor cu patru secunde înainte de fluierul final  

CSU Suceava a reușit a treia victorie consecutivă în Liga Zimbrilor la handbal masculin, după ce s-a impus sâmbătă seară, în sala “Dumitru Bernicu”, printr-un gol marcat în ultimele secunde, scor 24-23, în fața nou-promovatei CSM Bacău, într-un meci din etapa a XII-a a sezonului regulat.

Cele două formații au mers umăr la umăr în primele zece minute de joc, la finalul cărora tabela de marcaj indica egalitate, scor 4-4. În ciuda celor patru absențe în lot, trupa antrenată de Adrian Chiruț și Iulian Andrei s-a ­des­prins pentru prima oară în minutul 13, iar la jumătatea primei reprize avea un avans de trei goluri, după ce Florin Ciubotariu, intrat în formula de start la extremă dreaptă, marca pentru scorul de 8-5. Chiar dacă au avut la un moment dat și doi jucători în plus pe teren, universitarii au intrat la pauză cu un avantaj minim pe tabelă: scor 12-11. Repriza secundă a fost la fel de încinsă, cu multe durități, tamponări și eliminări temporare, dar cu puține realizări tehnice. Cu toate acestea, pe fondul unor mingi blocate de Erhan, formația suceveană s-a desprins din nou la trei lungimi, în minutul 46, când Ionescu puncta de pe semicerc pentru 19-16 și obliga banca tehnică băcăuană să solicite time-out. La reluarea jocului, oaspeții au fost ceva mai preciși de la linia de 9 metri, reușind să restabilească egalitatea odată cu golul de 20-20 semnat de bielorusul Serhel Bahdan. Adomnicăi a dus scorul de 22-20, iar Ciubotariu a transformat o aruncare de la 7 metri pentru 23-21, dar oaspeții au egalat cu 16 secunde înainte de final prin Mihai Cotinghiu. Salvarea universitarilor a venit din brațul lui Adi Tîrzioru, care a marcat golul victoriei când mai erau patru secunde de joc.

CSU Suceava – CSM Bacău s-a terminat 24-23 și cele două formații fac rocada în clasament după această etapă.

CSU Suceava: Erhan, i, Andrei, Duman – Tîrzioru (7 goluri), Ciubotariu (7 goluri), Adomnicăi (4 goluri), M. Sandu (2 goluri), Petrea (1), Ionescu (1), Şoldănescu (1), Costea (1), Siamatas, Lupu, Lăzurcă, Oancea și Baican.

“Mă bucur că norocul și-a întors fața spre noi. Trebuia să ne vină și nouă rândul să câștigăm un meci în ultimele secunde. Felicit băieții care au intrat astăzi pe teren, au obținut o victorie meritată. Am improvizat pe multe posturi, dar este important că a ieșit cu bine. Sunt trei puncte foarte importante pentru noi în economia clasamentului. Acum să vedem ce putem scoate din ultimele două meciuri din acest an”, a declarat antrenorul Adrian Chiruț.

Rezultatele etapei a XII-a:

Politehnica Ti­mi­șoara – CSM Focșani 33-29

HC Dobrogrea Sud – CSM București 30-23

CSM Făgăraș – Universitatea Cluj 39-30

Minaur Baia Mare – Potaissa Turda 28-28

CSU Suceava – CSM Bacău 24-23

Steaua București – HC Buzău 31-26

Dunărea Călărași – Dinamo București (astăzi)

În ultima etapă din turul sezonului regulat, CSU Suceava va evolua miercuri, de la ora 18.00, pe terenul vecinilor de la CSM Focșani.  (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …