Saturday , April 27 2024

Bucovina Rădăuți se bate pentru un loc în 16-imile Cupei României

Echipa antrenată de Dorin Goian și Daniel Bălan înfruntă astăzi, de ora 16.30, pe stadionul Municipal, formația Ştiința Miroslava, într-un meci eliminatoriu din turul IV al competiție. “Ar fi o experiență unică pentru oraș, pentru public și pentru jucători să aducem o echipă de Liga I la Rădăuți”, a declarat antrenorul Bucovinei, Dorin Goian 

Bucovina are șansa de a aduce o echipă de Liga I la Rădăuți, după o pauză de 35 de ani. Pentru asta, formația antrenată de Dorin Goian trebuie să treacă de Ştiința Mi­ro­slava, pe care o înfruntă astăzi, de la ora 16.30, pe stadionul Municipal, în Turul al IV-lea din Cupa României.

“Vom întâlni o echipă bine închegată, care are gânduri de promovare în campionat. Şansele de calificare sunt egale. Nu va fi ușor, dar ne dorim să mergem mai departe. Ar fi o experiență unică pentru oraș, pentru public și pentru jucători să aducem o echipă de Liga I la Rădăuți. Se vedem dacă vom putea. Va conta forma de moment”, a precizat antrenorul Dorin Goian, care pregătește câteva schimbări în primul “11” față de ultimul meci de campionat.

Trupa condusă de Dorin Goian și Daniel Bălan a ajuns în Turul IV al Cupei Ro­mâ­niei, după ce a trecut de Sănătatea Darabani (1-0) și Foresta Suceava (1-0). De partea cealaltă, ieșenii de la Ştiința Miroslava au eliminat în turul precedent o altă formație suceveană, Viitorul Liteni (4-0).

Programul complet al meciurilor din Turul IV:

CSM Focșani – Sporting Liești

CS Tunari – Academica Clinceni

Rapid București – Daco-Getica București

Gloria Lunca Teuz Cermei – Luceafărul Oradea

Unirea Alba Iulia – Industria Galda

Turris Oltul Turnu Măgurele – CS Balotești

Pandurii Târgu Jiu – CS Mioveni

CSM Lugoj – Energeticianul Petroșani

Ripensia Timișoara – ASU Politehnica Timișoara

UTA Arad – ACS Poli Timișoara

CSM Slatina – FC Argeș Pitești

Progresul București – Metaloglobus București

Unirea Slobozia – Sportul Snagov

Axiopolis Sport Cernavodă – Dacia Unirea Brăila

Bucovina Rădăuți – Ştiința Miroslava

FK Miercurea Ciuc – Aerostar Bacău

ACS Comuna Recea – Universitatea Cluj

Flacăra Moreni – Chindia Târgoviște

Ultima calificare a unei echipe ră­dăuțene în șaisprezecimile Cupei Româ­niei datează din 1983. Atunci, Metalul Rădăuți era învinsă în această fază a competiției, pe teren propriu, de FC Argeș Pitești, cu scorul de 1-3. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …