Friday , April 26 2024

Atleții de la USV Suceava au cucerit trei titluri naționale la Campionatele Universitare

Andrei Gafița (foto) s-a impus în proba de 5.000 de metri marș, în timp ce Andrei Gag și Lenuța Burueană au cucerit aurul în probele de aruncare a greutății 

 CNU - medalii Gafita

USV Suceava s-a întors cu patru medalii de la Campionatele Naționale Universitare ce au avut loc în weekend-ul trecut la Bacău.

Cu o aruncare de 19 metri și 59 de centrimentri, Andrei Gag a cucerit aurul la aruncarea greutății, probă în care a fost urmat de colegul său de la Universitatea “Stefan cel Mare”, Andrei Firfirică.

La feminin, titlul național universitar în proba de aruncarea greutății i-a revenit tot unui sportiv de la USV Su­ceava, este vorba de Lenuța Burueană, cu o performanță de 16 metri și 7 centrimetri.

Colecția de medalii a atle­ților universității sucevene a fost completată de Andrei Ga­fița, care a cucerit aurul în proba de 5.000 de metri marș cu timpul de 20 de minute, 56 de secunde și 72 de sutimi, un personal best pentru sportivul antrenat de Radu Mihalescu.

In paralel cu Campionatul Național Universitar, sala din Bacău a găzduit și etapa a do­ua a Campionatului Național de seniori și juniori I, unde atleții suceveni au urcat în patru rânduri pe podium.

Angela Olenici, sportivă pregătită de Toader Flămând la LPS Suceava a ocupat în două rânduri locul secund în probele de 800 și 1.500 de metri, iar Stefan Mangu și Natanael Rotaru, ambii de la CSM Suceava, au urcat pe podium în proba de 5.000 de metri marș. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …