Saturday , April 27 2024

ACS Juniorul a încheiat sezonul între primele patru echipe din țară

Trupa pregătită de Bogdan Pantea a terminat pe locul 2 turneul semifinal desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute pe stadionul Areni. In meciul decisiv pentru calificarea în finală, Juniorul a pierdut în fața celor de la UTA Arad, cu scorul de 0-2. Cinci goluri a marcat internaționalul sucevean Sebi Nechita pe parcursul turneului semifinalACS Juniorul Suceava

ACS Juniorul Suceava a încheiat sezonul competițional 2017/2018 între cele mai bune patru echipe din țară la categoria juniori C (under 15). Formația pregătită de Bogdan Pantea a ratat calificarea în finala națională după ce a ocupat doar locul secund la turneul semifinal organizat la sfârșitul săptămânii trecute pe stadionul Areni.

Sub privirile selecționerului Adrian Văsâi, gruparea suceveană început perfect turneul de pe teren propriu, câști­gând joi în fața celor de la CFR Cluj, cu scorul de 2-0, printr-o dublă semnată de Sebi Nechita. ACS Juniorul și-a trecut în cont o nouă victorie vineri când a trecut de Kinder Mureș, cu scorul de 4-1, prin golurile semnate de Sebi Nechita (3) și Albert Hofman. Bătălia decisivă pentru un loc în finala Campionatului Național avea să se dea sâmbătă, când trupa condusă de Bogdan Pantea a cedat în fața celor la UTA Arad, cu scorul de 0-2, la finalul unui meci în care oaspeții a deschis scorul după o greșeală a portarului sucevean și și-au securizat victoria în minutele de final, după ce formația gazdă a rămas în inferioritate numerică.

Rezultatele turneului semifinal de pe Areni:

UTA Arad – Kinder Mureș 3-1

CFR Cluj – Juniorul Suceava 0-2

Kinder Mureș – Juniorul Suceava 1-4

UTA Arad – CFR Cluj 4-0

CFR Cluj – Kinder Mureș 6-2

Juniorul Suceava – UTA Arad 0-2

“Eu sunt foarte mul­țumit de atitudinea pe care au avut-o băieții la acest tur­neul semifinal. Desigur că există și o urmă de regret pentru că am fost că am fost la 70 de minute de o finală națională. Nu știu când ne vom mai întâlni cu o asemenea șansă. Poate că era un obiectiv prea îndrăzneț pentru clubul nostru, dar, cu puțină șansă și mai multă hotărâre în meciul decisiv, îl puteam îndeplini. Eu sunt mândru însă de băieți că au progresat față de sezonul trecut și au ajuns între primele patru echipe din țară, alături de FCSB și Viitorul. A fost primul nostru an când am jucat 11 la 11 și este destul de greu să ții pasul cu echipele mari din țară”, a declarat Bogdan Pantea.

ACS Juniorul Suceava a mizat la turneul semifinal pe următorul lot de jucători: Răzvan Zofotă, Sandro Solcan, Sebastian Nechita, Vlăduț Luțu, Leonard Pascari, Tiberiu Danileț, Mihai Filimon, David Toader, Ilie Marian, Andrei Varașciuc, Vlad Hreceniuc, Denis Solovăstru, Albert Hofman, Robert Orhei, Stefan Socoliuc, Robert Ciornei, Lucian Rusu, Luca Atitienei, Robert David, Eduard Neamțu, Mihnea Moștoflei și Narcis Eminovici.

In finala Campionatului Național de Juniori C, UTA Arad va înfrunta FCSB.

De pe Areni, trei dintre componenții grupei de juniori C de la Juniorul Suceava, Eduard Neamțu, Luca Atitienei și Narcis Eminovici au plecat direct la Brașov, unde participă la o acțiune de selecție pentru echipa națională under 14. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …