Zece suceveni au murit de frig de la începutul iernii

12/02/19 ora:7:13am

In majoritatea cazurilor, decesul a fost asociat consumului de alcool u opt cazuri au fost deja confirmate de Serviciul de Medicină Legală, iar în cazul a două femei se așteaptă confirmarea cauzei de deces. Ultimul caz este al unei femei în vârstă de 65 de ani din Şcheia, care a fost găsită decedată pe 23 ianuarie, în pădurea Zamca, în spatele Bisericii “Sf. Vineri” . Macabra descoperire a fost făcută de o suceveancă ieșită la plimbare cu câinele, iar animalul a găsit sub zăpadă trupul femeii

De la începutul sezonului rece 2018-2019 și până în prezent, în județul Suceava au fost confirmate de Serviciul de Medicină Legală opt cazuri de deces prin hipotermie, aștep­tându-se confirmarea în cazul altor două femei găsite fără suflare, în zăpadă, luna trecută.

După cum reiese din datele statistice ale Direcției de Sănătate Publică Suceava, la sfârșitul anului trecut, în județul nostru erau confirmate șapte cazuri de pacienți cu hipotermie, dintre care șase au decedat. Un prim deces din cauza frigului a fost raportat în luna septembrie, fiind vorba de un bărbat, cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani, din județul Botoșani, găsit decedat în județul nostru. Un alt deces prin hipotermie a fost confirmat în octombrie 2018 în cazul unei persoane din zona Sucevei, cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani, alte trei decese prin hipotermie au fost în cazul unei persoane cu vârsta cuprinsă între15 și 49 de ani, din zona Fălticeni și în cazul a două femei din zona Sucevei și Gura Humorului, cu vârsta de peste 65 de ani, respectiv cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani.

Un alt deces cauzat de hipotermie a mai fost confirmat de Serviciul de Medicină Legală în luna decembrie a anului trecut, în cazul unui bărbat cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani, din zona Fălticeni, iar de la începutul acestui an s-a mai confirmat hipotermia ca fiind cauză de deces în cazul altei persoane, cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani. O altă femeie și-a pierdut viața, tot din cauza frigului, în luna ianuarie a acestui an. Este vorba despre o bătrână, în vârstă de 78 de ani, din municipiul Suceava. Femeia a fost preluată de un echipaj al Ambulanței de acasă, în comă și în stare de hipotermie.

Direcția de Sănătate Publică Su­cea­va așteaptă, din partea Serviciului de Medicină Legală, rezultatele ne­cropsiei în cazul a două femei găsite moarte, în zăpadă, în luna ianuarie.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 64 de ani, din localitatea Drăgușeni, care a fost găsită fără suflare, înghețată și acoperită de zăpadă, vineri, 11 ianuarie. Un vecin care a ieșit în fața porții să curețe zăpada a fost cel care a sunat la 112. Echipajul medical sosit la fața locului nu a mai putut face nimic, iar cadavrul a fost preluat și transportat la Morga Spitalului Fălticeni pentru efectuarea necropsiei. Din declarațiile vecinilor a reieșit că aceasta a stat joi seara, până târziu, la barul din localitate, după care a plecat încet spre casă. Cel mai probabil, femeia a alunecat și a căzut în zăpadă, iar din cauza stării avansate de ebrietate nu a mai avut putere să se ridice. Aceasta locuia singură în casa părinților săi și obișnuia să consume băuturi alcoolice. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cir­cum­­stanțele în care s-a întâmplat totul. Cel de-al doilea caz este al unei femei în vârstă de 65 de ani din comuna Şcheia, care a fost găsită miercuri, 23 ianuarie, în pădurea Zamca, în spatele Bisericii “Sf. Vineri”, decedată. Macabra descoperire a fost făcută de o suceveancă ieșită la plimbare cu câinele. Se pare că trupul femeii era acoperit cu zăpadă, câinele fiind cel care a mirosit ceva suspect. Rachila M. era cunoscută ca o împătimită consumatoare de băuturi alcoolice, care obișnuia să strângă alimente de la pubelele de gunoi din cartierul George Enescu, fiind văzută foarte des în zonele “Dorna” și “Maraton”. Oamenii legii au deschis și de această dată o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a petrecut totul și așteaptă rezultatele necropsiei. (Cristina RUŞTI)