Urmărire ca-n filme la Volovăț: doi motocicliști au gonit cu polițiștii pe urmele lor opt kilometri

16/04/19 ora:3:45am

Doar unul dintre ei a fost prins. Este vorba de un tânăr de 17 ani, care conducea fără permis motocicleta ce aparținea celui care a scăpat de polițiști

Patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, aflându-se în exer­citarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Burla, a observat duminică după-amiază două motociclete fără număr de înmatriculare, care se deplasau pe D.J. 178, pe direcția comuna Burla – comuna Arbore. Polițiștii au încercat oprirea regulamentară a celor două motociclete, reușind blocarea uneia, în fața magazinului SC Samil SRL din localitate, conducătorul celei de-a doua continuându-și deplasarea spre comuna Volovăț și apoi spre comu­na Marginea, fiind urmărit de echipajul de poliție circa 8 km, la un moment dat fiind pierdut din raza vizuală. Conducătorul motocicletei oprite inițial a fost legitimat în persoana lui Constantin P., de 17 ani, din comuna Marginea.

Au fost efectuate verificări asupra motocicletei, ocazie cu care s-a constatat că aceasta este marca Yamaha, capacitate cilindrică 125 cmc. Fiind efectuate verificări în bazele de date, s-a constatat că motocicleta figurează ca fiind înmatriculată în Marea Britanie, cu RCA și ITP valabile. În continuare au fost efectuate verificări în bazele de date privind dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, rezultând că  tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. Din cercetările efectuate a rezultat că duminică, Cristian M., de 18 ani,  din comu­na Marginea, proprietarul moto­cicletei menționate, i-a încredințat-o lui Constantin P. pentru a o conduce pe drumurile publice, deși știa că acesta nu posedă permis de conducere. De asemenea, Cristian M. este chiar conducătorul motocicletei care nu a oprit la semnalele efectuate de către polițiști, acesta deținând două motociclete, cei doi  deplasându-se din comuna Marginea către comuna Burla, loc în care au fost identificați în trafic. Au fost efectuate verificări la domiciliul lui Cristian M. și pe raza localității, fără ca acesta să fie identificat, cercetările urmând a fi continuate pentru a fi identificată motocicleta pe care acesta a condus-o. În cauză urmează a se efectua cercetări față de Constantin P. cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și față de Cristian M. cu privire la săvârșirea infracțiunii de „încredințare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”. (O.S.)