UPDATE: Un informatician de la Tribunalul Suceava a murit, după ce s-a aruncat de la etajul VII al unui bloc din Obcini

16/01/16 ora:8:00am

Un bărbat de 39 de ani, angajat ca informatician la Tribunalul Suceava, tatăl a doi copii minori, a decedat după ce a sărit de la etajul al VII-lea al blocului în care locuia. Acesta era divorțat și acuza o afecțiune la piciorul drept, din cauza căreia ar fi intrat în depresie. Principala ipoteză luată în calcul de polițiști este cea a sinuciderii

 4tn

Ieri dimineață, în jurul orei 07.15, Poliția municipiului Suceava a primit un apel prin 112 din partea Alinei – Elena Odochia, care anunța faptul că soțul ei Vlad Odochia, de 39 de ani, s-a aruncat de la balconul apartamentului lor de la etajul VII al unui bloc din cartierul Obcini și a decedat.

Soții Odochia, locuiau într-un apartament dintr-o bloc situat vis – a – vis de Metro și au împreună doi copii minori. Incepând cu anul 2010, relația dintre cei doi s-a tensionat, astfel că în cursul anului trecut au divorțat, însă au continuat să locuiască împreună. Din câte se pare, recent, în urma unui control medical, Vlad Odochia acuza o afecțiune la piciorul drept, motiv pentru care și-a luat concediu de odihnă, fiind afectat psihic din cauza stării sale de sănătate.

In seara zilei de 14 ianuarie 2016, Vlad Odochia, ce era angajat ca informatician la Tribunalul Suceava, s-a culcat într-un dormitor al apartamentului, cei doi soți dormind în camere diferite. A doua zi dimineața, în jurul orei 07.00, Alina – Elena Odochia a intrat în dormitorul lui, însă nu l-a găsit, motiv pentru care a verificat toate camerele apartamentului, iar când a revenit în dormitor a observat ușa balconului deschisă. A ieșit pe balcon și când s-a uitat în jos l-a văzut pe fostul ei soț, căzut pe caldarâm, mort.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că în locuința soților Odochia nu au fost găsite urme de răvășire, distrugere sau vreun bilet de adio. Totuși, se pare că pe zăpadă adunată pe balcon, ar fi fost găsite mai multe urme care  ar fi provenit de la papucii cu care era încălțat Vlad Odochia, în momentul comiterii gestului extrem, de a se arunca de pe balcon.

Cadavrul bărbatului a fost dus la morga Spitalului Județean Suceava, urmând ca în această dimineață să-i fie făcută autopsia. Din primele verificări nu există suspiciuni că ar fi fost comisă vreo infracțiune, principala versiune luată în calcul de anchetatori, fiind cea a sinuciderii. Chiar și așa, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „ucidere din culpă”, cercetările fiind continuate de Biroul Investigații Criminale Suceava.

Vecinii nu își pot explica gestul bărbatului, deoarece familia sa era una liniștită, ieșeau des cu copiii la plimbare și nu pot înțelege de ce angajatul de la Tribunalul Suceava a decis să recurgă la acest teribil gest. Unele persoane ce locuiesc în acea zonă, au precizat că au auzit o bubuitură, în jurul orei 05.00, astfel că este posibil ca Vlad Odochia, să fi stat ceva timp căzut pe zăpadă, până când a fost descoperit de fosta sa soție. (Dănuț ZUZEAC)