Un tânăr din Siret, băut și fără permis, a băgat în spital un băiat de 14 ani

19/10/18 ora:8:08am

Conducătorul auto de 23 de ani a ieșit de pe carosabil, a lovit un cap de podeț și s-a răsturnat. Băiatul era pasager în mașină 

Poliția orașului Siret a fost sesizată pe 17 octombrie despre faptul că un băiat de 14 ani, din comuna Mihăileni, județul Botoșani a fost rănit într-un accident produs la Grămești.

Din verificările efectuate de oamenii legii a rezultat că la data de 16 octombrie, la ora 14.30, Andrei Bogdan C., de 23 ani, din orașul Siret, care conducea un autoturism VW Passat înmatriculat în Bulgaria pe D.J. 291 A, în localitatea Grămești, a pierdut controlul asupra volanului, s-a deplasat necontrolat în afara părții carosabile, a lovit un cap de podeț și s-a răsturnat. Copilul era pasager în mașină.

Conducătorul auto a fost testat cu aparat etilotest, rezultând valoarea de 0,50 mg/l alcool în aerul expirat. Fiind verificat în baza de date, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Băiatul de 14 ani a fost transportat la Spitalul de Boli Cronice Siret, unde însă a declarat că nu a suferit niciun fel de vătămări și nu are nevoie de îngrijiri medicale. Acesta a fost preluat de părinții săi de la Spitalul de Boli Cronice Siret și apoi a primit îngrijiri medicale la Spitalul de Pediatrie Botoșani, unde a fost diagnosticat cu policontuzie accident rutier, contuzie epicraniană, comoție cerebrală, contuzie coloană cervicală, contuzie abdominală.

Conducătorul auto s-a ales cu dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere a unui vehicul fără permis de conducere, urmând a se dispune extinderea cercetărilor și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. (O.S.)