Un sucevean de 55 de ani a primit o nouă șansă la viaţă printr-un transplant de rinichi

13/06/18 ora:9:48am

Pacientul făcea dializă de șapte ani și nimeni din familie nu credea că bărbatul va mai putea duce o viaţă normală. Intervenţia chirurgicală a avut loc la Spitalul “Dr. C. I. Parhon” din Iașitransplant

Un sucevean în vârstă de 55 de ani a primit zilele trecute o nouă șansă la viaţă, fiindu-i transplantat un rinichi. Bărbatul era bolnav de foarte multă vreme, iar în ultimii șapte ani a trăit cu ajutorul dializei. Rudele bărbatului nu credeau că va mai putea duce o viaţă normală, cu fiecare an de dializă starea de sănătate a acestuia degradându-se vizibil. Rinichiul a fost recoltat, tot la un spital ieșean, de la un donator cadaveric. Rudele femeii decedate și-au dat acordul pentru prelevarea rinichilor, încercând să salveze în acest fel alte vieţi. După cum reiese din declaraţiile cadrelor medicale care îl îngrijesc pe sucevean, intervenţia chirurgicală de transplant a decurs fără probleme, iar starea de sănătate a pacientului este bună.

Vă reamintim că de la începutul acestui an, la Spitalul Judeţean Suceava a avut loc o singură prelevare de organe, când donatorul, un tânăr în vârstă de 17 ani, victimă a unui accident rutier, a salvat patru vieţi. Totul s-a întâmplat la sfârșitul lunii aprilie. Ficatul a fost transplantat la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iași la un bărbat de 61 de ani din Botoșani, care suferea de ciroză. Inima a plecat la centrul de transplant din Târgu-Mureș, un rinichi la Iași, iar al doilea rinichi la București. (Cristina RUSTI)