Un pacient s-a spânzurat în salon la Spitalul de Boli Cronice din Siret

22/06/18 ora:9:05am

Un bărbat de 53 de ani a fost găsit spânzurat în salonul în care era internat, din interiorul Secţiei Paliative a Spitalului de Boli Cronice Siret. O asistentă medicală a descoperit cadavrul, iar medicul de gardă a sunat la Poliţia Siret . Pacientul se internase pe 20 iunie cu diagnosticul de „carcinom urotelial al vezicii urinare”spanzurat, medicina legala

Ieri dimineaţă, pe la ora 03.00, Poliţia oraşului Siret a fost anunţată telefonic de Veaceslav B., medic de gardă la Spitalul de Boli Cronice Siret, despre faptul că Stefan P., de 53 de ani, localnic, care era internat la Secţia Paliative, a fost găsit spânzurat.

Din verificările făcute de po­liţişti a rezultat faptul că în cursul zilei de 20 iunie 2018, pe la ora 11.30,  bărbatul a fost internat la Spitalul de Boli Cronice Siret, având diagnosticul „carcinom urotelial al vezicii urinare”, iar în noaptea de 20 spre 21 ­ia­nuarie, în jurul orei 03.10, o asistentă medicală l-a găsit spânzurat în salonul în care era internat.

Anchetatorii deplasaţi la faţa locului au făcut cercetări şi au examinat criminalistic cadavrul, fără a găsi urme vizibile de violenţă, nefiind suspi­ciuni cu privire la cauza decesului.

Pentru stabilirea cauzei exacte care a dus la deces, cadavrul acestuia a fost transportat la mor­ga Spitalului Municipal Rădăuţi pentru efectuarea necropsiei. În acest caz a fost întocmit un dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de „uci­dere din culpă”.

Amintim că în urmă cu un an de zile, un caz pe cât de şocant, pe atât de grav s-a produs la Spitalul de Psihiatrie din Siret. Un pacient internat la această unitate spitalicească a fost găsit spânzurat chiar în interiorul clădirii. Totul s-a produs în timp ce ceilalţi pacienţi luau cina.

La data de 19 iunie 2017, în jurul orei 19.45, Poliţia oraşului Siret a fost anunţată prin 112 despre faptul că Ovidiu L., de 32 de ani, din municipiul Suceava a fost găsit spânzurat de o balu­stradă. In urma verificărilor făcute de poliţişti a reieşit că la data de 15 iunie 2017 bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret cu diagnosticul de „tulburare afectivă depresiv recurentă majoră în episod depresiv major sever, cu tentativă autolitică, agravat prin consum etilic”, fiind sub tratament.

În seara de 19 iunie 2017, pe la ora 19.40, asistenta de serviciu a revenit la nivelul superior al unităţii spitaliceşti după ce a însoţit bolnavii la masa de seară. Cu această ocazie l-a descoperit pe Ovidiu L., care era spânzurat cu cearşaful de pe patul său de balustrada scărilor ce fac accesul spre podul clădirii. La faţa locului s-a deplasat un echi­paj medical de urgenţă, care nu a mai putut decât să constate decesul bărbatului.

Poliţiştii criminalişti au ajuns şi ei la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, au făcut cercetări la locul faptei şi cu ocazia examinării criminalistice a cadavrului nu au fost găsite urme vizibile de violenţă în afara celor specifice actului spânzurării. Trupul neînsufleţit a fost transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuţi în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. (Dănuţ ZUZEAC)