Soferul unui TIR bulgaresc a provocat un carambol mai jos de Lidl-ul din Obcini

17/08/19 ora:2:44pm

Sambata dimineata, în jurul orelor 10.10,  Stanco G., de 63 ani, din Bulgaria, în timp ce conducea ansamblul auto format din cap tractor marca Volvo și semiremorca marca Schmitz, pe str. Acad. Vasile Grecu, din Suceava, având direcție de deplasare str. Calea Obcinilor-Șcheia, din cauză că nu a adaptat viteza la condițile de drum cât și a faptului că nu a respecta distanța legală în mers față de vehiculele care circulau în fața sa, a intrat în coliziune față spate cu autoutilitara marca Mercedes Benz, condusă regulamentar de numitul B. George, de 70 ani, din sat. Sf. Ilie, comuna Șcheia. În urma impactului dintre cele două vehicule autoutilitara marca Mercedes Benz a fost proiectată în autoturismul marca VW. Passat, care circula în fața sa, condus regulamentar de numitul P. Mihai de 65 ani, din sat Lisaura, comuna Ipotești, iar acesta a fost proiectat la rândul său în autoturismul marca Dacia Logan care circula de asemenea, în fața sa condus regulamentar de numitul T. Petru, de 32 ani, din Suceava.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a numitului B. George, în calitate de conducător auto al autoutilitarei marca Mercedes Benz, care a fost preluată de un echipaj de urgență SMURD și transportat la UPU. Suceava, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, unde în urma evaluării medicale a fost diagnosticat cu ,, traumatism toracic ușor“.

Toți cei patru conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, ulterior la spital în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, conducătorilor auto li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.