Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Rădăuți a fost complet renovată

14/08/19 ora:4:18am

Valoarea lucrărilor se ridică la suma de aproximativ 2 milioane de lei, din care 75% provin din fondurile proprii ale unității spitalicești. In perioada imediat următoare, reprezentanții DSP vor verifica standadele de calitate pentru a modifica clauzele autorizației sanitare de funcționare

Zilele trecute au fost finalizate lucrările de renovare la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți, iar valoarea lucrărilor s-a ridicat la suma de aproximativ 2 ­mi­lioane de lei, banii provenind atât din fonduri proprii ale unității spitalicești cât și din finanțare de la Ministerul Sănătății. “Urmează achiziția de aparatură medicală. Ministerul Sănătății a răspuns afirmativ solicitărilor noastre iar în curând, la Spitalul Rădăuți vor ajunge cinci aparate de anestezie, cinci de ventilație, un aparat pentru radio diagnostic, trei ecografe. Sunt în plină procedură de publicare a ­ca­ietelor de sarcini și sperăm să facem recepția până la sfârșitul anului. Acum că am fina­lizat și lucrările din secția ATI, putem spune, fără falsă modestie, că 60% din suprafața totală a spitalului, este renovată capital”, a explicat managerul  Spitalului “Sfinții Doctori Cosma și Damian”,Traian Andronachi.

În acest context, conducerea spitalului rădăuțean a solicitat Direcției de Sănătate Pu­blică un fel de rectificare a clauzelor din autorizația sanitară de funcționare, deoarece multe din neajunsurile constatate de către inspectorii sanitari, la vremea acreditării, au fost remediate. “În perioada următoare, o echipă de inspectori va ve­rifica secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Rădăuți”, a completat medicul ­Li­liana Grădinariu, director general în cadrul Direcției de Sănătate Publică. (Cristina RUŞTI)