S-a intensificat ritmul lucrărilor de reparații la drumurile județene

reportersite
20/05/19 ora:5:11am

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a arătat că în acest moment sunt  21 de puncte de lucru deschise în județ de drumari

În pofida vremii nefavorabile, se intensifică ritmul lucrărilor de asfaltare a drumurilor județene. O afirmație în acest sens a fost făcută, sâmbătă, de președintele Consiliului județean Su­ceava, Gheorghe Flutur. Precizând că intervențiile au loc până seara târziu inclusiv și sâmbăta, șeful administrației județene sucevene a detaliat modul în care se fac lucrările, arătând printre altele că sunt peste 20 de puncte de lucru deschise în județ de drumarii care trebuie să repare rutele de interes județean.

„La sfârșitul acestei săptămâni s-a intrat și pe tronsonul de la Straja spre Brodina și Ulma. Am început lucrările de aici pentru că așa cum este legislația nu putem repara și pe teritoriul orașelor, la Vicovu de Sus, în acest caz, unde primăriile sunt cele care pot să le repare. În județ sunt deschise 21 puncte de lucru. Plombăm drumul Bilca – Frătăuții Noi- Rădăuți, care este puternic avariat. Este un drum care va fi modernizat, s-a scos la licitație pentru asfaltare. Până atunci se fac aceste lucrări de plombare. Se lucrează și la o altă porțiune foarte afectată, tronsonul Udești – Ştirbăț”, a precizat șeful administrației județene.

Pe partea de vest a județului, prioritate se pare că are – cel puțin declarativ, și drumul județean ce face legătura dintre Vatra Dornei și Panaci, despre care cotidianul Obiectiv de Suceava a relatat încă din februarie că sunt unele porțiuni care arată deplorabil. „În zona de munte se lucrează la Moldovița, pe tronsoanele Breaza – Moldova Sulița și Dorna Arini – Şaru Dornei – Panaci. Urmează sa intervenim la toate drumurile care au mai rămas de reparat astfel încât, în pofida vremii care nu ne-a ajutat în această primăvară, să aducem în perioada următoare toate drumurile județene la starea normală”, a spus Gheorghe Flutur. (D.P.)