Primul tronson din ruta ocolitoare Suceava-Botoșani ar putea fi funcțional într-un an de zile

18/07/19 ora:8:08am

In prezent se lucrează la efectuarea expertizei tehnice pentru primul tronson, cu o lungime de 1,82 de kilometri, pe traseul intersecția Traian Vuia – Calea Unirii, strada Apeductului, strada Mirăuți, Pârâul Cetății și noul pod peste râul Suceava din zona fostului CET. Primarul își dorește ca “într-un an de zile să fie funcțională această primă parte din ruta ocolitoare, finalizat podul și deja să amenajăm o cale de acces pentru zona de tranzit către Botoșani” 

image description

După cum reiese din declarațiile primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, se pregătește deschiderea șantierului pentru realizarea rutei ocolitoare Suceava-Botoșani.

Acesta a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că în prezent se lucrează la efectuarea expertizei tehnice pentru primul tronson, cu o lungime de 1,82 de kilometri, pe traseul intersecția Traian Vuia – Calea Unirii, strada Apeductului, strada Mirăuți, Pârâul Cetății și noul pod peste râul Suceava din zona fostului CET. Terenurile sunt în proporție de 90% proprietatea municipalității și se preconizează că nu vor fi probleme cu restul 10% aflat în proprietate privată. Primarul Ion Lungu a menționat că în aproximativ un an de zile această rută va deveni funcțională, iar noul pod peste râul Suceava va fi finalizat.

“Sigur, în mare parte acolo proprietățile sunt ale municipalității, dar avem și două sau trei situații cu proprietăți private. Suntem în curs de realizare a acestor spețe de acolo. Specialiștii din Primărie au discutat cu oamenii care au terenuri acolo. Mai e și varianta exproprierii forțate, dar nu vrem să ajungem acolo, dacă găsim o soluție pe cale amiabilă, este mai bine. Legea ne permite să facem acest lucru, după care sigur că, dacă ei nu sunt mulțumiți, trebuie să ne dea în judecată. Noi sperăm ca într-o perioadă cât mai scurtă de timp să avem discuții cu cetățenii de acolo. În proporție de 90% terenurile sunt proprietăți publice și 10% sunt private. Îmi doresc ca să terminăm cât mai repede această expertiză tehnică, să facem indicatorii tehnico-economici, să intrăm în CL, să demarăm licitația și mi-aș dori ca într-un an de zile să fie funcțională această primă parte din ruta ocolitoare, finalizat podul și deja să amenajăm o cale de acces pentru zona de tranzit către Botoșani”, a explicat primarul Ion Lungu. (C. R.)