Premieră națională: Toți pacienții de la Spitalul Județean au brățări de identificare

18/08/17 ora:7:42am

Aceste brățări electronice conțin numele, prenumele, data nașterii, grupa sanguină și eventualele alergii ale pacientului. Pacienții le vor purta pe toată durata spitalizării, evitându-se astfel orice risc de confuzii, în special în cazul pacienților grav bolnavi, care nu pot comunica cu personalul medical. Spitalul Județean Suceava este primul spital public din România care a introdus acest sistem de identificare a pacienților

Spitalul_Judetean_de_Urgenta_Sfantul_Ioan_cel_Nou_din_SuceavaConducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava a introdus începând de miercuri seara, de la ora 19.00, un sistem ultra-modern de identificare a pacienților. Astfel, toți pacienții vor purta la mână, pe perioada spitalizării, o brățară electronică care va conține datele fiecăruia de identificare, mai precis numele, prenumele, data nașterii, grupa sanguină și eventualele alergii de care suferă pacientul. În acest mod devine aproape imposibil să se facă confuzii între pacienți, mai ales între cei aflați în stare gravă, care nu pot comunica cu personalul me­-dical.

“Aveam de mai multă vreme în proiect introducerea acestor brățări și în urmă cu câteva zile am reușit. Sunt pacienți care nu prea înțeleg despre ce e vorba, dar în general lumea a fost receptivă. Dorim că în acest fel, pacienții să se simtă în siguranță”, a explicat economistul Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava. Trebuie remarcat faptul că Spitalul Județean Suceava este primul spital public din România care a introdus acest complex sistem de identificare pentru toți pacienții internați în spital.

De asemenea, Spitalul sucevean este singurul din țară care are toată documentația medicală referitoare la pacienți stocată electronic, pe un server al instituției. Astfel, fiecare operațiune medicală este înregistrată în timp real pe această fișă electronică a pacientului, orice cadru me­dical din spital putând afla tratamentele și investigațiile la care a fost supus pacientul respectiv. De asemenea, cadrele medicale din Spitalul Județean au acces la două forumuri interne de discuții și dezbateri, facilitându-se astfel mult comunicarea între angajații unității spitalicești sucevene, în ceea ce privește eventualele nelămuriri privind procedurile sau alte probleme cu care se confruntă în activitatea lor.  (C. RUSTI)