Friday , April 26 2024

Peste 350 de liceeni din toată țara sunt așteptați la Suceava, la Olimpiada Națională de Informatică

Această competiție școlară se va  desfășura în perioada 29 aprilie-4 mai. Probele vor avea loc în patru centre de concurs:  la Colegiul de Informatică “Spiru Haret”, la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, la Universitatea “Ştefan cel Mare” și la Colegiul Național “Petru Rareș”. Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 3 mai 2019, începând cu orele 19.30, la USV

Județul nostru va găzdui în perioada următoare Olimpiada Națională de Informatică , competiție ce va avea loc între 29 aprilie și 4 mai 2019. Competiția este organizată de Inspectoratul Şcolar Județean Suceava, în parteneriat cu Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava și Colegiul Național “Ştefan cel Mare”, Colegiul Național “Petru Rareș”, Colegiul Național de Informatică “Spiru Haret”, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Liceul Teoretic “Filadelfila” și Liceul cu Program Sportiv. După cum reiese din declarațiile inspectorului școlar de informatică, profesorul Daniel Vlad, vor veni la Suceava 350 de elevi din clsele IX-XII și 47 de cadre didactice. Lotul județului nostru este format din 12 elevi. Probele vor avea loc în patru centre de concurs, și anume la Colegiul de Informatică “Spiru Haret”, la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava și la Colegiul Național “Petru Rareș”.

Numărul lotului județean este în general de câte 12 elevi dar pentru că în câteva județe au fost mai multe premii I la faza județeană, sunt mai mulți participanți la faza națională. Este vorba despre judeșul Vaslui , care va fi reprezentat de 13 elevi, județul Cluj, care are un lot format din 15 elevi, județul Iași cu 20 de elevi, Prahova cu 21 de elevi și municipiul București cu 93 de elevi.

Concurenții vor susține două probe practice și o probă de baraj, urmând să se stabilească lotul național. Durata fiecărei probe de concurs va fi de patru ore, iar punctajul final al fiecărui concurent se va obține prin cumularea punctelor acordate fiecărei probleme din probele de concurs. Probele de baraj se vor organiza după încheierea etapei naționale a olimpiadei, în ­ve­derea constituirii lotului național lărgit de seniori .

Președintele de onoare al ediției din acest an a Olimpiadei Naționale de Informatică este prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, rectorul USV.

Pe durata celor aproape cinci zile, elevii și profesorii însoțitori vor avea un program încărcat, probele de concurs alternând cu un program turistic și cultural, care va include o vizită la Cetatea de Scaun a Sucevei și la Muzeul de Istorie, alături de piesele de teatru „Cyrano de Bergerac”, care va fi jucată pe scena Auditorium-ului „Joseph Schmidt”, și „Cosmic”, care va putea fi urmărită la Observatorul Astronomic  al Universității.

Universitatea „Şefan cel Mare” din Suceava va găzdui probele de concurs pentru clasele a XI-a și a XII-a și proba de baraj menționată anterior. Toate probele se vor desfășura în laboratoarele Facultății de Inginerie Electrică și știința Calculatoarelor din cadrul USV.  Astfel, în fiecare dintre zile, în jur de 180 de elevi vor solicita la maximum tehnica de calcul ­mo­dernă de care dispune facultatea, în încercarea de a rezolva probleme cu un grad ridicat de dificultate.

Festivitățile de deschidere și premiere ale Olimpiadei vor fi organizate pe esplanada din fața Corpului A al Universității (sau în Aula Magna a USV, dacă starea vremii nu va permite desfășurarea lor în aer liber). Festivitatea de premiere se va încheia cu un spectacol susținut de formațiile Nouă și Mono Jack’s. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Transport ilegal de lemn, depistat de polițiști la Crucea

Miercuri seara, la ora 19.40, pe drumul forestier Bârnărel, pe raza comunei Crucea, polițiștii au …