Saturday , April 27 2024

Pentru ca școlile din județ să aibă toate avizele ar fi nevoie de aproximativ 83 de milioane de lei

 

In prezent, doar 301 din cele 773 de școli ce vor funcționa la nivelul județului Suceava, în anul școlar 2016-2017, au autorizație sanitară . Din cele 1.067 de clădiri de care dispun unitățile de învățământ din județ, 784 nu intră sub incidența avizării/autorizării privind securitatea la incendiu, iar din celelalte 283 de clădiri care necesită aviz /autorizație de securitate la incendiu 170 de clădiri dețin avize de securitate la incendiu, iar 24 clădiri dețin autorizație de securitate la incendiu

scoala murdara [800x600]


La nivelul județului Suceava există un număr de 472 de școli neautorizate din punct de vedere sanitar, care reprezintă 61% din numărul total de școli care funcționează pe raza județului. Majoritatea unităților de învățământ neautorizate sunt loca­lizate în mediul rural și nu respectă reglementările în vigoare privind dotările de utilități. Principalele probleme sunt: lipsa grupurilor sanitare interioare, lipsa apei curente, compoziția apei care este neconformă chimic și bacteriolo­gic, inexistența unui număr de ca­bine la grupurile sanitare suficient în raport cu efectivele de elevi, după cum se arată într-un raport al Inspectoratului Scolar Județean Suceava, prezentat ieri de către șeful Inspectoratului Scolar Județean – ISJ, Gheorghe Lazăr, în Sedința Colegiului Prefectural. In ceea ce privește avizarea de către ISU – Inspectoratul pentru situații de urgență avizează fiecare clădire în parte, nu fiecare unitate de învățământ. Iar, din cele 1067 de clădiri de care dispun unitățile de învățământ din județ, 784 nu intră sub incidența avizării/autorizării privind securitatea la incendiu. Celelalte 283 de clădiri necesită aviz /autorizație de securitate la incendiu, iar dintre acestea un număr de 170 de clădiri dețin avize de securitate la incendiu, iar 24 clădiri dețin autorizație de securitate la incendiu. „Pentru a putea aviza toate școlile din județ, atât din punct de vedere sanitar, cât și în ceea ce privește si­guranța în caz de incendiu, ar fi nevoie de aproximativ 83 de mi­lioane de lei, respectiv aproape 68 de milioane de lei pentru autorizare sanitară și aproape 15 milioane lei pentru autorizare ISU”, se arată în raport. (Alexandra IONICA)
 

Vezi si

(P) Alege inteligent! Alege PYAM Residence! Cartier Privat de Vile 

PYAM Residence Cartier de vile – executate impecabil, gândite până la cel mai mic detaliu! …

One comment

  1. ȘCOLILE DIN JUDEȚ AR TREBUI SĂ AIBĂ COPIII!!AaSTA E SINGURA PROBLEMĂ ȘI CARE SE ASCUNDE SUB PREȘ.Numărul elevilor este în maximă scădere,se închid școli și ar trebui închise mai multe ,chiar și în municipiu Suceava ,deoarece funcționează sub efectiv!!!Trist dar adevărat!Din atatea hartii nu se vor mai vedea copiii ,care sunt principalul scop…în viață!Jalnic!!Bătaie pe funcții de director de școli la greu,pe inspectori ,dar pe funcții peste găini și oi cine o să mai vrea????