Friday , April 26 2024

Pelerinaj la Mănăstirea Putna, duminică dimineață, în ultima zi a Proiectului Stefanian

Duminică, 2 iulie, când se comemorează 513 ani de la moartea lui Stefan cel Mare și Sfânt, pelerinii sunt așteptați dimineață, începând cu ora 7.30, la intrarea în Putna, pentru a merge pe jos până la mănăstire și a participa la slujba religioasă. Tot duminică are loc și sărbătoarea Zilele Putnei

putna

Ultima zi a Proiectului Stefa­nian, ediția 2017 are în program pentru ziua de duminică, 2 iulie, zi în care se comemorează 513 ani de la moartea celui care este considerat cel mai mare român – voievodul Moldovei, Stefan cel Mare și Sfânt -, pelerinajul către Mănăstirea Putna, acolo unde și doarme somnul de veci marele voievod.  Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, cel care a inițiat acest proiect, face apel ca în ziua de duminică, 2 iulie, să vină cât mai multă lume la Putna.

“Vor veni mulți tineri, vor fi coruri țărănești din județ, oaspeți din străinătate, lumea va fi îm­bră­cată în haine naționale. Gru­purile de pelerini sunt așteptați să se reunească la ora 07:30 la intrarea în comuna Putna pentru a merge pe jos până la Mănăstire, unde vor participa la slujba religioa­­să de comemorare și de săr­bă­torire a  Sfântului  Voievod Ste­­fan cel Mare, ctitor si ocro­titor al sfân­­tului lăcaș”, a transmis pre­­­șe­din­tele Consiliului Ju­dețean Su­ceava.

Reamintim că prima ediție a Proiectului Stefanian, inițiat de președintele Consiliului Județean Suceava, a cuprins acțiuni în aproa­pe toate localitățile din țară, din Republica Moldova și din Ucraina unde sunt conservate ctitorii ale voievodului Stefan cel Mare ori ale altor personalități istorice ale Mol­do­vei din veacurile XV-XVI. La Al­ba Iulia, Bistrița-Năsăud – Ciceu, Bacău, Botoșani, Neamț, la Vaslui, la Pătrăuți – Suceava, la Orheiul Vechi, la Mă­năstirea Căpriana, dar și la Cetatea So­roca, din Republica Moldova au fost manifestări de­­dicate săr­bătoririi voievodului Stefan cel Mare. La Suceava, cum s-a mai arătat, au fost organizate mai multe manifestări, la Cetatea de Scaun a Sucevei, dar și la celelalte structuri muzeale din cadrul Mu­zeului Bucovinei. De precizat că la Putna, sfârșitul mani­festărilor din acest an coincide pe data de 2 iulie a.c. cu sărbătoarea “Zilele Putnei”. (N.R.)

Vezi si

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de polițiști într-o acțiune BLOCADA organizată în Siret

Marți, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret  au organizat pe raza de competență …