O tânără din Rădăuți, jurnalistă la o televiziune din Belgia, criticată că apare în direct „însărcinată până în gât”; „I se vede buricul prin rochie, suntem șocați”

reportersite
16/01/20 ora:7:09am

Daniela Prepeliuc este o tânără din Rădăuți care împreună cu părinții s-a stabilit în Belgia in urma cu multi ani și a lucrat la mai multe posturi de radio și televiziune belgiene. Incepand de anul trecut, ea prezintă buletinul meteo la postul de televiziune RTBF, post la care lucrează și soțul ei, jurnalistul Quentin Warlop.


Exact acum o săptămână, Daniela, în vârstă de 35 de ani, a prezentat ultimele prognoze meteo pe RTBF înainte de a intra în concediu de maternitate.
Din păcate, tânăra a trebuit însă să se confrunte cu multe critici răutăcioase din partea internauților și a telespectatorilor, relatează rtbf.be.
Într-o postare plină de umor, colega ei, jurnalista RTBF Amélie Bruers, a subliniat câteva comentarii nepotrivite cu privire la viitoarea mamă.
„Citind aceste mesaje, aflăm că o femeie însărcinată nu se poate îmbrăca așa cum își dorește. Să fii gravidă este, în mod evident, încă un defect când ești o femeie care apare la televizor. Prea subțire, prea mare, prea negru, prea bătrân, prea tânăr, prea însărcinat. Aceste observații sunt cu atât mai șocante, deoarece provin în principal de la  femei. Doar un singur bărbat a comentat negativ la adresa prezentatoarei. O reducem pe Daniela nu numai la fizicul ei, ci și la garderoba ei. Nici un cuvânt despre meseria ei, prezentare, dicția ei …”, spune Amélie Bruers.

 • “Cum poate să apară Daniela în astfel de ținute în direct, cu toții suntem șocați sincer. Toate acestea devin într-adevăr voyeurism. I se vede buricul prin rochia ei, întinsă în toate părțile”.
 • “Pfff… este bine să fii gravidă și să o afișezi pe un ecran mic, dar așa este ridicol!”.
 • “Bună ziua. Doamna Meteo este gravidă până în gât. Ar trebui să-și revizuiască garderoba foarte neatractivă. Sarcina este un lucru frumos, dar este cam prea mult ????”
 • „Să-ți alegi hainele este o chestiune de bun simț … dar clasa nu este dată tuturor! ”
 • „O tânără superbă, merită să fie mai bine prezentată “.
 • „Nu, sarcina nu mă deranjează. Dar rochiile ei nu i se potrivesc. Se îmbracă așa cum își dorește, dar îi lipsește un pic de eleganță cu care ne-a obișnuit”.
 • „Domnișoara Meteo va naște live? Ar fi interesant”

Acestea sunt câteva dintre mesajele pe care jurnalista Amélie Bruers le-a selectat de pe pagina de Facebook RTBF Info și RTBF Weather.
„Ce a pățit Daniela Prepeliuc se numește sexism. Este grav și merită denunțat. Doamnelor, dacă doriți să purtați un cort în loc de haine, este dreptul vostru. Puteți să o faceți. Dar lăsați celelalte femei să se îmbrace cum vor. Nu este viața ta, nu este corpul tău și nimeni nu te obligă să te îmbraci ca ea”, a scris Amélie Bruers.

Daniela Prepeliuc a preferat să nu răspundă în niciun fel acestor comentarii răutăcioase, mulțumindu-le în schimb tuturor celor care au susținut-o și i-au transmis mesaje de încurajare.

Ieri dimineață, Daniela a născut un băiețel perfect sănătos. Soțul ei, Quentin Warlop, a anunțat că au decis ca micuțul să poarte numele  Victor.

„Se va întoarce din concediul de maternitate şi poate că va purta rochii chiar mai mulate“, a ținut să puncteze colega Danielei. (O.S.)

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. argon 16/01/2020 la ora 15:39 -

  ….dar cu decenta si bunul simt!

 2. Valentin Pojar 15/01/2020 la ora 21:37 -

  Dragă noastră
  Frumos/urât este ceva relativ, subiectiv… lipsit de importanță.
  Felicitări pentru Victor. Să aveți cat mai multă fericire, sănătate, noroc …………………… (completați pe linia punctată )
  Multumirii pentru felul minunat în care reprezinți țara noastră urgisită.
  Tex
  PS. Cum se simte proaspătul bunic Johan ? :D