Wednesday , May 1 2024

Noua structură a Consiliului Local al municipiului Suceava

consiliu local


După numărătoarea voturilor și calcularea procentelor, s-a stabilit că în Consiliul Local al municipiului Suceava, Partidul Național Liberal va avea 10 consilieri din totalul de 23. Este vorba despre Ovidiu Doroftei, Lucian Harșovschi, Cristian Anton Irimie, Angela Zarojanu, Alexa Mihai Flutur, Adrian Arămescu, Cristi Crețu, Daniel Prorociuc, Daniel Ungurian, Bogdan Bicsi.
Partidul Social Democrat va avea un număr de 8 consilieri locali. Este vorba despre Tiberius Brădățan, Vasile Mocanu, Eugen Girigan, Doinița Cocriș, Cornel Grosar, Cristian Boberschi, Mitică Bejenaru, Andrei Păduraru.
ALDE va avea 3 consilieri locali,  iar PMP – 2 consilieri. Se pare că înțelegerea a fost deja făcută ca ambii consilieri ai PMP să se alieze grupului PNL, pentru a se obține majoritatea necesară în Consiliul Local al municipiului Suceava, majoritate care să permită conservarea în funcție a celor doi viceprimari liberali, Ovidiu Doroftei și Lucian Harșovschi. De menționat că pe lista de consilieri locali ai PMP pe primele poziții se află,  Marian Andronache, director la Direcția domeniul public din Primărie, Constantin Munteanu, pe poziția secundă și Sorin Hanceriuc, responsabil din partea Primăriei în relațiile cu asociațiile de proprietari, pe cea de-a treia poziție.
Pe lângă cei opt consilieri ai Partidului Social Democrat, noua conducere PNL a Consiliului Municipal Suceava urmează să se lupte în următorii 4 ani și cu trei consilieri ALDE – Stefan Alexandru Băișanu, Ovidiu Milici și Dan Roibu. Foarte probabil cel dintâi, care este în prezent deputat, își va ceda locul în consiliu următorului pe listă, Marius Cernescu. (N.R.)

Vezi si

Până la finele anului Sala Polivalentă a Sucevei va fi racordată la utilități

Lucrările la Sala Polivalentă a Sucevei continuă să se deruleze într-un ritm satisfăcător. Cel puțin …

4 comments

  1. Andronache a vrut sa faca politica, nu a avut nici o intelegere cu LUNGU, Din acesata cauza PNL a pierdut voturi care au ajuns la PMP.
    Lungu a facut o miscare buna cu domnul Ovidiu Doroftei, doamna Angela Zarojanu, domnul Irimie , domnul Mihai Flutur. De restul consilierilor elegibili sunt prea multe de comentat la partea NEGATIV

  2. Pot să spun că dintre liberalii „Ovidiu Doroftei, Lucian Harșovschi, Cristian Anton Irimie, Angela Zarojanu, Alexa Mihai Flutur, Adrian Arămescu, Cristi Crețu, Daniel Prorociuc, Daniel Ungurian, Bogdan Bicsi” o parte se fac vinovați pentru voturie slabe aduse și faptul că PNL nu a reușit la CL performanța de la CJ. DFegeaba dau vina pe primar pe la colțuri: dl. Lungu la al patrulea mandat nu putea să aducă dintr-un singur tur mai mult de 40% – 42%. Să fim realiști: la cum arată o parte din oraș, este încă prea mare rezultatul primarului. Cred că nefericita plasare a dlui Harșovschi pe locul 3 de pe listă – cu toată gargara că ar conta mult pe voturile din Burdujeni – a adus un minus de voturi din alte zone ale orașului. Dna Angela Zarojanu a ocupat un nemeritat loc 5 în echipa celui împotriva căruia candidase cu opt ani în urmă și căruia, acum, nu i-a adus mare număr de voturi. Adrian Arămescu are mai mult școala vieții – din care a prins niște fraze și idei pe care le folosește ca un pretins intelectual cu o diplomă de inginer și experiență de patronel valutist bazaroid – și mai puțin pe cea a conviețuirii normale: pe cât de multe voturi i-a adus dlui Lungu, pe atât de multe i-a luat. Dnii Prorociuc și Bicsi sunt niște prezențe toxice deoarece ani în șir au fost anti-Lungu iar acum s-au pus în spatele primarului ocupând locuri ale unor activiști de partid care meritau mai mult. Cel puțin fandările morale ale dlui Bicsi sunt de-a dreptul jenante, greu scuzabile. Măcar la dl. Prorociuc există scuzele tinereții și a înregimentării politice diferite, pe când la dl. Bicsi nu există așa ceva, ci doar dorința de a face parte din echipa câștigătoare. Tot respectul pentru Cristian Anton Irimie: a adus poate ceva voturi prin notorietate; totuși dacă voia o revenire în spațiul public – o șefie la spital sau pe termen mediu (ca și dna Zarojanu) vreo deconcentrată – era mai ok dacă mergea în echipa dlui Flutur.
    Cât despre PSD, observ că TRĂDAREA și INTERESUL PROPRIU este răsplătit. Dintre consilierii „Tiberius Brădățan, Vasile Mocanu, Eugen Girigan, Doinița Cocriș, Cornel Grosar, Cristian Boberschi, Mitică Bejenaru, Andrei Păduraru”, doi au fost în decursul vremii membri ai PNL ca să nu mai punem în calcul că măcar unul din ei până să intre în PSD cocheta și cu dl. Băișanu, plecat și el între timp din PNL la ALDE.
    Mă îndoiesc mult de faptul că dl. Andronache va dori să ajungă în CL Suceava. O înțelegere cu dl. Lungu pentru a fi menținut ca director la Domeniul Public i-ar fi poate mai convenabilă.
    De asemenea, mă îndoiesc mult și de faptul că dl. Băișanu ar lăsa deputăția pentru un mandat de consilier local. Oricât de incomod ar fi pentru dl. Lungu să lucreze în CL cu doi dintre contracandidații dsale – îl am în vedere și pe dl. Brădățan – nu cred că dlui Băișanu i-ar fi comod să reînceapă „munca de jos” în ale politicii cu un mandat de consilier local. Cred că dl. Băișanu ar opta mai degrabă să nu aibă o funcție publică, dar să aibă vizibilitate publică, așa cum a fost în intervalul decembrie 2008 – iunie 2012.

  3. A si sa nu uitam de alt iepuras trimis de cavalerul de Prelipca sa mai fure ceva voturi, vajnicul tradator, d-l Geniloni Sfecla, care desi nu a mai reusit sa ajunga prin CL ca independent pentru a trece rapid la PNL, este de asteptat sa se reintoarca acolo de unde a plecat, adica prin bazar, cu diverse treburi sindicale.

  4. Asa cum banuiam inca din campania electorala s-a dovedit faptul ca Lungu – cavaler de Prelipca (de 26 de ani mi-am dorit sa avem si noi un primar gen Franz Cavaler des Loges si uite cu ce ne-am ales!!!), l-a trimis pe Andronache la PMP doar pentru a mai rupe ceva din voturile concurentei (pentru ca PNL-ul (PDL-ul) nu de PSD se temea foarte tare ci de PMP-ul lui Basescu) pentru ca in final sa se reintoarca acolo unde i-a fost caldut si pana acum, adica in turma de la primarie.
    Se vede treaba ca si de acum incolo ne vom ploconi pe la ghiseele primariei, a carei angajati sunt convinsi definitiv ca nu ei trebuie sa serveasca cetatenii ci acestia trebuie sa faca in asa fel incat sa-i deranjeze cat mai putin si in urmatorii patru ani.