Niciun caz de gripă în Suceava, dar aproape 1.500 de suceveni au fost diagnosticați cu pneumonii și viroze

9/11/19 ora:5:58am

La nivelul județului nostru nu a fost diagnosticat niciun caz de gripă, iar până acum au fost vaccinate antigripal peste 20.000 de persoane. Este vorba depsre personalul medical din unitățile spitalicești, copiii, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, gravidele, cei care suferă de afecțiuni cronice. Cu toate acestea, numărul sucevenilor care necesită săptămânal tratament împotriva răcelilor, continuă să fie destul de mare.

Astfel, numărul pacienților care au ajuns la medic, în ultimele șapte zile, a fost de 1.404. Dintre aceștia, s-au înregistrat 1.197 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 și 14 ani, respectiv 321 de cazuri, iar în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani au fost 272 de îmbolnăviri. Printre persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost diagnosticați 283 de suceveni. La nou-născuții cu vârsta de până într-un an, au fost 137 de cazuri de îmbolnăviri, iar în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani au fost 110 cazuri. Cele mai puține cazuri, și anume 74, au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 44 au fost internați pentru tratament de specialitate.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 207 de cazuri de pneumonii, iar 97 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 49, s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, categorie de vârstă urmată de sucevenii cu vârsta cuprinsă 50 și 64 de ani, unde s-au înregistrat 41 de cazuri de pneumonii.

Printre sucevenii cu vârsta peste 65 de ani, au fost 38 de cazuri, iar în rândul copiilor cu vârsta între cinci și 14 ani, au fost 35 de îmbolnăviri, în timp ce printre copiii cu vârsta între doi și patru ani, au fost 29 de cazuri. Cele mai puține îmbolnăviri s-au înregistrat în rândul nou născuților, cu vârsta de până într-un an, și anume 15 cazuri.   (C.R.)