Mâine încep Zilele Sucevei. Programul pe ore al celor patru zile de manifestări. Cargo, cap de afiș

20/06/19 ora:12:15am

Vedetele invitate la ediția din acest an sunt Irina Rimes, care va susține sâmbătă seară concert în parcare la Iulius Mall, și Alesia și trupa Cargo, care vor concerta duminică seară u tot duminică seară, ca în fiecare an, vom putea urmări un foc de artificii. Târgul de Sânziene de pe esplanadă va fi deschis până la ora 21.00 în fiecare din cele patru zile. Copiii vor putea participa la ateliere de lucru pe esplanadă, vor putea urmări spectacole de teatru și de teatru de păpuși, iar amatorii de dans pot să se inițieze luni în jocul popular. Pentru iubitorii de teatru, trupa Teatrului Municipal va prezenta, tot luni, de la ora 18.00, piesa „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, de Matei Vișniec, în regia lui Ioan Brancu, intrarea fiind gratuită. Amatorii de folclor n-au fost uitați nici de această dată, având ocazia să-i revadă pe artiștii Ana Ilca Mureșan, Ansamblul Arcanul USV, Margareta Clipa, Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, Andra Matei, Ciprian și Doina Petroaie, Clara Hurjui, Gheorghiță Rotaru, Celina Gherghelaș, Alexandru Brădățan, Gabriela Teișanu, Călin Brătianu, Sorin Filip 

Începând de mâine, timp de patru zile, sucevenii, de la cei mici până la bunici, se pot bucura de manifestările organizate pentru toate vârstele și gusturile de Zilele Sucevei. Spectacole de dans și de muzică ușoară și populară, ateliere de lucru pentru cei mici, târguri ale meșterilor populari, teatru, film și un foc de artificii, toate vor avea loc între 21 și 24 iunie, în aceleași două locații ca în fiecare an: pe esplanadă și în parcare la Iulius Mall.

Vedetele invitate la Suceava pentru a susține concerte sunt Irina Rimes, Alesia și trupa Cargo, alături de cunoscuți interpreți ai cântecului popular: Ana Ilca Mureșan, Margareta Clipa, Ansamblul «Ciprian Porum­bescu», Andra Matei, Ciprian și Doina Petroaie, Clara Hurjui, Gheorghiță Rotaru, Celina Gher­ghe­laș, Alexandru Brădățan, Ga­briela Teișanu, Călin Brătianu, Sorin Filip.

Ediția 2019 a Zilelor Sucevei va dispune de un buget de 300.000 de lei. 250.000 de lei vor proveni din bugetul local, iar restul va fi asigurat de compania ieșeană care administrează centrul comercial Iulius Mall.

Vineri, ma­nifestările încep la ora 17.00, la mall, cu un spectacol susținut de tinere talente de la Şcoala Populară de Artă “Ion Irimescu” Suceava, îndrumate de prof. Cristi Muntean, spectacol la care participă și Bucovina Dance Studio, urmat, la ora 19.00, de un concert de muzică ușoară cu Sandra N – Andrei Ioniță – X Factor, cu  Bargan Gheorghe, Cristina Baban.

Ziua de sâmbătă o puteți începe adu­cându-vă copiii pe esplanada din fața Casei de Cultură, unde la ora 11.00 va debuta Târgul de Sânziene al Meșterilor Populari. Va fi o zi dedicată celor mici, cu ateliere de lucru de olărit, țesut, încondeiat ouă, realizat păpuși, podoabe, coronițe de Sânziene și cioplituri în lemn. Târgul de Sân­ziene, cu expoziție și vânzare de produse meșteșugărești, va fi deschis și duminică și luni. După-amiază, tot pe esplanadă, de la ora 16.00 va evolua Ansamblul de obiceiuri ”Gura Izvorului” – Vatra Moldoviței, iar de la 17.00 copiii vor putea urmări Teatrul de pă­puși «Punguța cu doi bani», de Ion Creangă, prezentat de Secția teatrului de păpuși a Ansamblului «Ciprian Porumbescu», urmat de poveștile lui Creangă, cu Casian Balabasciuc. De la ora 19.00 va avea loc proiecția filmului «Amintiri din copilărie». Tot sâmbătă seară, amatorii de distracție pot urmări în parcare la Iulius Mall un nou spec­tacol de tinere talente susți­nut de elevi ai Şcolii Populare de Artă și de Bucovina Dance Studio, urmat, la ora 20.00, de un concert Doddy și Irina Rimes.

Acțiunile de duminică din ca­drul Zilelor Sucevei debutează la ora 17.00, în paralel pe esplanadă, unde copiii pot urmări spectacolul «Soacra cu trei nurori», de Ion Creangă, în interpretarea trupei Teatrului pentru copii și tineret “Vasilache” din Bo­toșani, dar și pe scena din parcare de la Iulius Mall, cu spectacole la care vor participa Viorica Dumbravă Galan și Ansamblul Sălăceanca, Nicoleta Hafiuc și Alexandra Cuza. Ziua se va încheia cu mult-așteptatul concert Alesia și Cargo, care va începe la ora 20.30, urmat de la ora 22.00 de un foc de artificii, așa cum Primăria ne-a obișnuit în ultimii ani.

Ultima zi de manifestări, luni, e un prilej bun pentru amatorii de dans să vină pe esplanadă la ora 16.00, unde pot participa, copii și adulți deopo­trivă, la un curs de inițiere în jocul popular, urmat, la ora 17.00, de un spectacol de muzică populară în care îi vor revedea pe Călin Brătianu, Constantin Irimia, Casian Balabasciuc, Va­sile Ungureanu și grupurile folclo­rice ”DOR” Moara, “NOIȚELE” Bog­­dănești, Grupul de copii Hârtop, ”Copchilele de la Calafindești” și Taraful ”Obcina”.

Amatorii de teatru au ocazia să asiste luni, 24 iunie, de la ora 18.00, la piesa „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, de Matei Vișniec, în regia lui Ioan Brancu, pusă în scenă de Teatrul Municipal. Intrarea este gratuită.

Tot luni, de la ora 16.00, în parcarea de la mall, Primăria orașului va sărbători cuplurile de suceveni care împlinesc 50 de ani de căsătorie, apoi iubitorii de folclor vor avea parte de o întâlnire cu artiștii lor preferați, într-un concert special la care vor participa Ana Ilca Mureșan, Ansamblul Arcanul USV, Margareta Clipa, Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, Andra Matei, Ciprian și Doina Petroaie, Cla­ra Hurjui, Gheorghiță Rotaru, Celina Gher­ghelaș, Alexandru Brădățan, Gabriela Teișanu, Călin Brătianu, Sorin Filip. (C.A.)