Lungu ar fi dispus să susțină un nou referendum pentru definirea familiei ca fiind bazată pe consimțământul dintre bărbat și femeie

11/10/18 ora:10:05am

„Cred că acest referendum trecea dacă nu era asumat politic de PSD”, a declarat Ion Lungu. Până și pe propriii săi copii i-a convins cu greu să meargă la vot: „Erau chitiți să nu meargă. S-a interpretat că e o șmecherie marca PSD”, a adăugat primarul Sucevei

Primarul municipiului Suceava a declarat, ieri, în conferință de presă, ca urmare a unei întrebări pe tema eșecului referendumului, că și dacă s-ar organiza mâine dimineață un alt referendum cu privire la familia tradițională ar proceda la fel și ar susține fără rețineri acest demers. „Eu m-am implicat la referendum în calitate de creștin practicant. Şi mâine dimineață, dacă ar fi un astfel de referendum, mă implic la fel”, a spus Ion Lungu.

În continuare, Ion Lungu a spus că eșecul referendumului, care nu a fost validat din cauză că nu a fost întrunit cvorumul de minimum 30% din numărul de participanți înscriși pe liste, este cauzat și de asumarea în plan politic a acestui referendum de către PSD. „Cred că acest referendum trecea dacă nu era asumat politic de PSD”, a declarat Ion Lungu.

Din punctul de vedere al primarului, asumarea de către PSD și o serie de aspecte pe care el le-a catalogat a fi „capcane marca PSD” au antrenat o serie întreagă de probleme, pornind de la ambiguitatea întrebării și mai ales campania dusă cu privire la aceasta, dar și la ce s-a speculat că se va strecura în Constituție.

În sprijinul afirmațiilor aduse, Ion Lungu nu s-a referit doar la campania de pe rețelele de socializare, ci și la discuțiile cu persoane apropiate și pe care le consideră a fi dintre votanții săi și pe care nu i-a putut convinge că nu stau lucrurile așa cum este postat pe diverse conturi de Facebook.

Mai mult, Ion Lungu a spus că până și pe propriii săi copii i-a convins cu greu să meargă la vot întrucât și aceștia păreau a fi plecat urechea la mesajele confuze cu privire la întrebarea de la referendum și presupusele intenții negative pe care le-ar avea Puterea în eventualitatea în care acest refe­rendum ar fi trecut ca urmare a înregistrării cvorumului. „Erau chitiți să nu meargă. S-a interpretat că e o șmecherie marca PSD”, a spus Ion Lungu.

Edilul nu s-a ferit să recunoască faptul că îi pare rău că nu a trecut referendumul, mai ales pe fondul unei campanii mediatice care a scos la iveală și alte teme decât cea a familiei. „Eu nu sunt un om radical, sunt tolerant, dar ca un creștin practicant m-am implicat. Am semnat atunci când acest ­re­ferendum nu era asumat politic”, a spus Ion Lungu. (D.P.)