Lacrimi, flori și salve de foc la înmormântarea Irinei Airinei, jandarmerița ucisă pe trecerea de pietoni

19/11/18 ora:2:53am

Ea a fost condusă pe ultimul drum de sute de suceveni. Slujba de înmormântare, oficiată la Biserica “Înălțarea Domnului”, a avut loc sâmbătă după-amiază 

Pe o vreme mohorâtă, familia, prietenii, colegii, dar și oameni simpli care nu au cunoscut-o niciodată și-au luat rămas bun de la Irina Cristina Airinei, femeia omorâtă pe trecerea de pietoni de un șofer grăbit. Jandarmerița, care lucra la Şcoala de Jandarmi din Fălticeni, a fost înmormântată cu onoruri militare, colegii acesteia trăgând trei salve de foc înainte de a fi îngropată. Slujba de înmormântare, oficiată la Biserica “Înălțarea Domnului”, de la cimitirul Pacea Nou, a avut loc sâmbătă după-amiază, Irina Airinei fiind înmormântată în cimitirul «Pacea» din apropiere.

Sicriul a fost încadrat de o gardă de onoare formată din 19 jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean, cât și de Garda de drapel, cu elevi de la Şcoala de Subofițeri Jandarmi Făticeni. La căpătâiul acesteia, familia a plâns și s-a rugat și pentru fetița Irinei, care acum se luptă să trăiască pe un pat de spital din București.

Reamintim că Irina Cristina Airinei avea 40 de ani și era maior jandarm la Şcoala Militară de Subofițeri din municipiul Fălticeni și se afla în concediu de creștere a copilului. Ea a decedat în urma tragicului accident rutier care a avut loc pe o trecere pentru pietoni din apropierea Tribunalului Suceava. În timp ce traversa regulamentar, împingând căruciorul în care se afla fetița sa în vârstă de un an și șase luni, a fost izbită de mașina unui șofer vitezoman.

Impactul a fost atât de violent, încât cele două au fost aruncate la peste 20 de metri de la locul producerii accidentului. Mașina care le-a lovit a fost oprită de șoferul teribilist la 70 de metri distanță, conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. (Cristina RUŞTI)