Groapa de gunoi de pe Mestecăniș rămâne închisă până la finalizarea procesului de la Cluj

20/04/19 ora:7:09am

Curtea de Apel Suceava a respins, vineri, recursul formulat de Consiliul Județean Suceava în dosarul în care Samuilă Aristide Maxim a obținut suspendarea autorizației de construire a gropii de gunoi din vârful Pasului Mestecăniș. Hotărârea este definitivă iar în acest fel autorizația de construire a gropii de gunoi de pe Mestecăniș rămâne suspendată până la finalizarea procesului deschis pe rolul Tribunalului Cluj privind anularea documentului menționat. 

Hotărârea judecătorească pronunțată de Curtea de Apel Suceava vine la o zi după hotărârea adoptată de Consiliul Județean Suceava în ședința lunară și în baza căreia s-a stabilit, practic, ca în continuare Județul Suceava să fie reprezentat de Casa de Avocatură Stoica&Asociații în procesul de la Cluj vizând groapa ecologică de deșeuri din Pasul Mestecăniș-Pojorîta. Onorariul va fi de 100.000 de lei. Menționăm că hotărârea deliberativului județean a fost luată, în ședința de joi, 18 aprilie a CJ Suceava, cu unanimitate de voturi.

Procesul împotriva CJ a fost deschis de Societatea Civilă de Avocaţi Plopeanu&Ionescu din Cluj și mai multe persoane fizice. Printre altele, se solicită desfiinţarea construcţiei depozitului. Casa de Avocatură Stoica&Asociații a avut câștig de cauză la Tribunalul Cluj, iar în urma recursului s-a ajuns la Curtea de Apel Cluj. Suma plătită până acum Casei de Avocatură pentru reprezentare a fost de 120.000 de lei. (Dan PRICOPE)