Grigore Bocanci și Ioan Puiu ar urma să preia conducerea Inspectoratului Şcolar Județean Suceava

16/11/19 ora:9:28am

Grigore Bocanci este profesor de biologie și educație tehnologică, având gradul I, și deține funcția de director al Şcolii Gimnaziale ”Ion Lovinescu” din Rădășeni. In luna mai, înainte de alegerile europarlamentare, el l-a înregistrat pe Ghiorghi Cornia (PSD), pe atunci inspector școlar, în timp ce îl amenința că își va pierde postul, pe motiv că făcea campanie PNL în școală, în cadrul ședințelor cu părinții 

Atmosferă tensionată în cadrul Inspectoratului Şcolar Județean (IŞJ) Suceava săptămâna aceasta, în așteptarea schimbării conducerii instituției. Zvonurile privind numele noului inspector școlar general, care ar urma să îi ia locul învățătoarei Gabriela Mihai, actualul ocupant al postului, s-au concentrat asupra lui Grigore Bocanci, directorul școlii Gimnaziale ”Ion Lovinescu” din Rădășeni. Numele său a fost intens mediatizat în perioada campaniei pentru europarlamentare, din luna mai a acestui an, când directorul școlar l-a înregistrat pe Ghiorghi Cornia, membru PSD, la acea vreme inspector școlar responsabil de management instituțional, în timp ce îl amenința că își va pierde postul, pe motiv că făcea campanie PNL în școală, în cadrul ședințelor cu părinții. Directorul școlar Grigore Bocanci, consilier local al PNL, a negat vehement acuzațiile de atunci, iar la trei luni de la incident Ghiorghi Cornia a fost înlocuit din funcția de inspector școlar.

Grigore Bocanci

Grigore Bocanci

Grigore Bocanci este profesor de biologie și educație tehnologică, având gradul I, și de­ți­ne funcția de director al școlii Gimnaziale “Ion Lovinescu” din Rădășeni.

În ceea ce privește celelalte două posturi de conducere în cadrul IŞJ Suceava, cele de inspector școlar general adjunct, situația este incertă, mai ales că doar unul dintre cei doi adjuncți, și anume Cristian Cuciurean, este mem­bru PSD. Inspectorul școlar general ajunct Alexandra Chirilă nu este înscrisă în niciun partid politic. Totuși, zilele acestea a fost vehiculat ca un potențial candidat pentru unul din cele două posturi de adjuncți ai IŞJ numele fostului inspector pentru învățământ primar, Ioan Puiu. Acesta a fost înlocuit din funcție la finalul lunii august, iar de atunci este profesor de handbal la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Actualul inspector școlar general, înv. Gabriela Mihai, a spus că nu are vești de la Mi­nisterul Educației și că își desfășoară acti­vitatea în mod normal. Întrebată dacă se va înscrie la un concursul pentru funcția de inspector ­ge­neral școlar, anunțat de noul ministru al Edu­cației, Monica Anisie, după instalarea sa în funcție, Gabriela Mihai a spus că se mai gân­dește. “Răspunsul anterior, că mă voi înscrie la examen, l-am dat din postura de inspector școlar general. Acum, dacă voi fi demisă, mă mai gândesc dacă mă voi înscrie la concurs”, a explicat Gabriela Mihai care, cel mai probabil, se va întoarce la postul de director al școlii Generale nr. 1 Suceava, funcție ocupată înainte de numirea sa în fruntea Inspectoratului școlar Suceava. (Oana NUȚU)