Friday , April 26 2024

Flutur vrea să implice Şcoala și Biserica în campania de colectare selectivă a deșeurilor

Președintele Consiliului Județean a convocat Comisia pentru agricultură, silvicultură, cadastru și protecția mediului pentru a găsi soluții de sprijinire a primăriilor din județ referitor la gestionarea programului integrat de management al deșeurilor. Fiecare consilier județean se va ocupa de 2-3 localități. ISJ, Biserica și mass-media sunt invitate să se implice în acțiunea de informare a sucevenilor privind colectarea selectivă a deșeurilor  

Consiliul Județean Suceava vrea să-i convingă pe suceveni să colecteze selectiv deșeurile. În acest sens, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului ­Ju­de­țean Suceava, a emis un co­municat în care spune că a convocat Comisia pentru agricultură, silvicultură, cadastru și protecția mediului. „Astăzi (joi, 13 septembrie – n.red.) am convocat comisia de specialitate din Consiliul Județean Suceava cu competențe în domeniul protecției mediului, Comisia pentru agricultură, silvicultură, cadastru și protecția mediului, pentru a identifica soluții de a acorda sprijin primăriilor din județul Suceava referitor la gestionarea programului integrat de management al deșeurilor”, a declarat Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, s-a convenit să fie inițiate discuții aplicate cu primarii și cu persoanele care se ocupă de problema deșeurilor, urmând ca până la data de 15 octombrie să fie completat și un chestionar, astfel încât să se poată identifica cele mai bune soluții prin care să fie sprijiniți primarii în acest domeniu. „În acest sens s-a convenit o arondare, astfel încât fiecare consilier județean se va ocupa de 2-3 localități. Vom începe o campanie de informare a populației privind acest program, cu accent pe colectarea selectivă a deșeurilor. Ne-am dori să avem cât mai mulți parteneri în această campanie și mă gândesc în special la Inspectoratul Şcolar Județean, mass-media și Biserică. Sper ca acest Program să devină funcțional cât mai curând, odată ce va începe să fie operabil depozitul ecologic de la Moara”, se mai arată în sursa citată.

Reamintim că Depozitul ecologic de la Moara face parte din proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Suceava”, finanțat cu fonduri europene accesate de Județul Suceava prin Programul Operațional Sectorial – Mediu 2007 – 2013. (D.P.)

Vezi si

Transport ilegal de lemn, depistat de polițiști la Crucea

Miercuri seara, la ora 19.40, pe drumul forestier Bârnărel, pe raza comunei Crucea, polițiștii au …