Fălticenenii vor alerga pentru a salva viața unei fetițe de trei ani

17/07/19 ora:4:33am

Micuța Eliza a fost diagnosticată cu leucemie limfoblastică acută și are nevoie de aproape 100.000 de Euro

Clubul Sportiv Alessia Athletic condus de președintele Laura Alina Pazari inițiază campania “Alergăm din suflet pentru Eliza”, campanie umanitară prin care, organizatorii își propun să ajute o fetiță bolnavă, a cărei viață depinde de un tratament costisitor. Eliza are trei ani și este din Fălticeni. Ea suferă de leucemie limfoblastică acută. “Pentru că orice copil are dreptul la viață, va avea loc campania umanitară „Alergăm din suflet pentru Eliza” pe stadionul de pe strada Maior Ioan din Fălticeni, miercuri 17 iulie 2019, începând cu ora 19.00. La eveniment poate concura oricine”, au explicat organizatorii.

În urma tratamentului finalizat deja, Eliza are nevoie de 15 vaccinuri care îi oferă speranță de 75% că maladia nu mai revine. De asemenea a încercat și vaccinul gratuit de la spital (asparaginaza) însă fără succes, făcând reacție adversă. Costul unui vaccin este de 1.200 euro.

Fiecare persoană sau firmă va cumpăra unul sau mai mulți kilometri. Au fost scoși la vânzare 300 de kilometri. Prețul este de 10 lei/kilometru. Banii vor ajunge direct în contul bancar: RO33BTRLRONCRT0 V17692901, deschis la: BANCA TRANSILVANIA, pe numele: BA­­­-LICA ANAMARIA (mama Elizei). Fiecare participant va primi un act de proprietate simbolic, pentru kilometrii cumpărați. „Sper să se adune cât mai multă lume. Am această speranță. M-au contactat foarte multe cunoștințe din țară. Federația Română de Atletism ne susține cu diplome pentru toți participanții, iar președintele, Florin Florea, a cumpărat primii 10 km din cei 300 scoși la vânzare. Sportivi de performanță precum Cristi Borcan din București și Bogdan Ofițeru din Constanța vor organiza pe litoralul românesc un eveniment paralel cu al nostru, la aceeași oră, unde vor încerca să alerge și să adune cel puțin 50 km, ne-a venit în sprijin și Asociația Județeană de Atletism de la Suceava condusă de conf. univ.dr. Elena Vizitiu, iar din Fălticeni, până în prezent s-au înscris în jur de 200 de persoane”, a declarat Laura Alina Pazari, președintele Clubului Sportiv Alessia Athletic. (Cristina RUŞTI)