Expoziția “Sedimente și vibrații” a fost deschisă ieri la Muzeul Bucovinei

3/09/16 ora:7:53am

George Ostafi a ținut neapărat ca prima expoziție a sa din proaspăt renovatul muzeu al Bucovinei să fie făcută împreună cu Wladyslaw Kubien, cu care consideră că are o vibrație comună

expoz 1Ieri, la Muzeul de Istorie, a avut loc des­chiderea expoziției de artă plastică abstrac­tă “Sedimente și vibrații” în cadrul căreia au fost expuse operele artiș­tilor Wladyslaw Ku­bien și George Ostafi. “Sedimentele sunt ce­le care în timp se acu­mulează, experien­ța, statornicia, tăria, fer­mitatea, iar vibrația este orice undă cromatică sau acustică. Lumina însăși este o vibrație”, a spus pictorul George Ostafi, care a mai adăugat că ceea ce îl inspiră de fiecare dată este frumusețea peisa­jului, sufletul uman, sentimentele umane, stările, muzica. La expoziție a fost prezent și Wladislaw Kubien, care s-a arătat încântat de invitația de a organiza o expoziție la Suceava.

expoz 2Acesta a ți­nut să precizeze că două dintre lu­cră­rile expuse: “Mister” și “Visul de aur” au fost pictate în acest an tocmai pentru această expoziție și că ele au fost prezentate publicului pentru prima oară, la deschiderea expoziției de la Muzeul Bucovinei. In cadrul expoziției, ce va fi deschisă publicului până pe 30 septembrie, vizitatorii vor putea viziona 61 de tablouri pictate în ulei pe pânză, de diverse dimensiuni, majoritatea medii și mari aparținând ambilor artiști, precum și opt sculpturi realizate în metal și lemn, aparținând artistului Wladislaw Kubien. (Alexandra IONICA)