Evaluare Națională. Elevii de a VIII-a au dat ieri proba la Matematică: “Subiecte ample și mai dificile decât la Română”

14/06/18 ora:1:23am

389 de candidați au lipsit la proba scrisă de Matematică a Evaluării Naționale. Astăzi are loc proba scrisă la Limba și literatura maternăevaluare

Absolvenții claselor a VIII-a care au susținut ieri cea de-a doua probă din cadrul examenului de Evaluare Națională au fost de părere că subiectele au fost prea ample comparativ cu timpul acordat, mulți dintre ei plângându-se că nu au avut timp pentru finalizarea lucrărilor. “Subiectele au fost mai ample și mai dificile decât la Română, ceea ce nu este foarte rău pentru că în acest fel se va face o departajare corectă între candidați”, a menționat un elev. Subiectele au fost structurate în trei părți, fiecare notată cu câte 30 de puncte, la care se vor adăuga zece puncte din oficiu. Dacă la proba de Limba și literatura română au lipsit 372 de elevi, la proba de Matematică numărul absenților a fost de 389, fiind prezenți 5.961 de candidați dintre cei 6.350 înscriși. Sapte elevi suceveni au beneficiat de o oră în plus pentru rezolvarea subiectelor, din motive medicale. ­Rea­mintim că la nivelul județului Suceava sunt 164 de centre de examen și trei centre de corectare.

In cursul zilei de astăzi, 14 iunie, elevii din partea minorităților naționale vor participa la proba scrisă de Limba și literatura maternă. Rezultatele se vor afișa pe 19 iunie, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 14,00 – 19,00. Soluționarea eventualelor contestații va avea loc între 20 și 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie. După cum au declarat reprezentanții Ministerului Educației, “subiectele pentru Evaluarea Națională 2018 au fost construite în funcție de următoarele trei cerințe: formulare clară, precisă și în strictă concordanță cu programele pentru Evaluarea Națională, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute”. (C.R.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. dorin 15/06/2018 la ora 2:08 -

    Cine are de luat 10 ia oricum.Se transmite ștafeta în orice județ ar fi.Limbajul codificat merge oriunde $$$$$$$ în alt județ,nu contează.Oamenii de legătură sunt ,,de serviciu,,.Cantr-un sat fără câini…cine trebuie e răsplătit și restul de umplutură.