Dorin Goian: “Votul tău contează”. Horia Tecău, Andreea Răducan, Ciprian Marica și alți sportivi îndeamnă românii la vot

26/05/19 ora:3:13pm

O mobilizare impresionantă pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul pe Justiţie de duminică se observă şi printre sportivii de top ai României. Încă de dimineaţă, pe reţelele de socializare au apărut imagini şi mesaje din partea unor vedete care anunţă că au votat sau urmează să voteze.

Suceveanul Dorin Goian, fostul internațional român și fotbalist la FCSB, a publicat încă de dimineaţă, de la prima oră, o poză cu o urnă tricoloră în care o mână introduce un buletin pe care scrie “Votul tău contează”.

Judocanul Vlad Simionescu, aflat la pregătire în China, a anunţat pe Facebook ca a fost la Ambasada României de la Beijing şi a votat. “Sper ca la sfârşitul zilei România să fie câştigătoare! Cred că a venit momentul să ieşi la vot! Nu lăsa pe alţii să decidă pentru tine!”, a scris sportivul.

Horia Tecău, câştigător la Wimbledon şi US Open şi vicecampion olimpic la tenis în proba de dublu, a mers şi el la vot în jurul prânzului, la Paris. Şi-a făcut un selfie cu buletinul şi a adăugat, pe Facebook, mesajul “Întotdeauna există o alegere! #vote #votat #HaiLaVot #choose”.

Ciprian Marica a postat pe InstaStory un filmuleţ de câteva secunde în care apar, în secţia de vot, băieţelul fostului fotbalist – acum patron la Farul – şi un cuplu de vârstnici care, în baston, se îndreaptă spre ieşire. Pe imagini e scris cu albastru: “Pentru că ne pasă”.

Ionuţ Bogoslov, soţul Otiliei Bădescu, campioana europeană şi medaliată cu bronz la mondiale la tenis de masă, a postat o fotografie de la o coadă consistentă în faţa Consulatului României din Bristol. Oamenii, deşi stau pe stradă şi au în faţă, după cum se vede în imagine, foarte multe persoane, sunt zâmbitori şi optimişti şi aşteaptă să le vină rândul pentru a vota la alegerile europarlamentare şi la referendumul pentru Justiţie.

Florin Gardoş, campion al României cu FCSB la fotbal, a publicat o poză cu el introducând buletinele de vot în urnele cu rezervate referendumului pe tema Justiţiei, alături de mesajul: “Chiar dacă e duminică dimineaţă, chiar dacă e zi de meci, azi am ţinut neapărat să #yeslavot. Pentru copilul meu, pentru viitor şi pentru că drepturile vin cu responsabilităţi. Şi nu în ultimul rând, am convingerea (la fel ca în 2016) că, în sfârşit, avem o alternativă. Eu #yeslavot. Hai şi tu!”.Toţi fotbaliştii Politehnicii Iaşi au fost de dimineaţă la scrutinul pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul pentru Justiţie, pentru că seara, de la ora 21.00, echipa moldoveană are meci la Chiajna, cu Concordia, în etapa a 13-a din play-out.

Andreea Răducan, preşedinta Federaţiei de Gimnastică, campioană olimpică şi multiplă campioană mondială, s-a fotografiat cu buletinul pe spatele căruia se observă ştampila de vot şi a adăugat următorul text: “Da! Da! Votat! #alegerieuroparlamentare #referendum #euyeslavot #romaniateiubesc”. (Mediafax)