Doi tineri morți si doi grav răniți, într-un accident provocat la Câmpulung de un șofer de 31 de ani, fără permis. Individul a fugit, fiind găsit de polițiști după câteva ore

reportersite
15/11/19 ora:7:30am

Un individ din Vatra Moldoviței, fără permis, aflat la volanul unui BMW, a intrat în plin într-un VW Passat, miercuri noaptea, la Câmpulung. Doi tineri, unul de 17 ani și altul de 24 de ani au murit, iar alți doi, printre care un băiat de 14 ani, au ajuns la spital cu răni grave. După accident, șoferul BMW-ului a fugit, fiind găsit după câteva ceasuri de polițiști acasă la o soră de-a sa. El susține că nu-și amintește ce s-a petrecut în noaptea precedentă 

Miercuri seara 13.11.2019, în jurul orei 23.10, un individ care conducea un BMW 320 cu nr de înmatriculare BC -09- UZK, avându-l ca pasager al locului din dreapta față pe Huțuleac  George, în vârstă de 24 ani, din comuna Frumosu, pe D.N. 17 din afara localității Câmpulung Moldovenesc, la un moment dat, cel mai probabil, s-a angajat în efectuarea unei manevre de depășire neregulamentară, în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația ,,Depășirea interzisă” și a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune frontală cu unautoturism  marca VW Passat, care din primele verificări s-a stabilit că circula din direcția opusă, fiind condus de Rusu Alexandru Gabriel, de 20 ani, din comuna Ostra.

După impact, autoturismul VW a fost proiectat în rigola din stânga a direcției de mers menționate, ambele masini fiind avariate în proporție de 80 %. După producerea accidentului, conducătorul autoturismului marca BMW a părăsit locul producerii accidentului fără a mai putea fi identificat.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a numiților  Rusu Alexandru Gabriel, diagnosticat cu:,,fractură mână dreaptă, TCC, traumatism toraco-lombar, politraumatism-accident rutier”, și a lui P. Andrei Ionuț, de 14 ani, din comuna Ostra, pasager în VW, diagnosticat cu :,, fracturi membre superioare”, care au fost transportați la Spitalul Județean de Urgențe Suceava.

Tot în urma accidentului a rezultat decesul numiților Huțuleac George și a lui Rusu Gabriel Claudiu, în vârstă de 17 ani din comuna Ostra, fratele șoferului  Passat-ului, care au fost declarați decedați la fața locului.

Conducătorul auto Rusu Alexandru Gabriel nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, datorită leziunilor suferite însă și-a exprimat consimțământul cu privire la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Şoferul BMW-ul, fără permis, găsit în casa surorii sale

În BMW-ul cu numere de Bacău al cărui șofer nu a fost găsit la locul accidentului, polițiștii au des­coperit un telefon care aparține unui bărbat de 31 de ani, din comuna Vatra Moldoviței, Marius Andrei Pelinari. Acesta nu posedă permis de conducere și a fost prins după câteva ore de polițiștii suceveni, la domiciliul surorii sale. Individul a fost pus să sufle în aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

El a fost dus la spitalul din Câmpulung Moldovenesc pentru a-i fi prelevate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În urma accidentului pe care l-a provocat, Pelinari nu a suferit leziuni foarte grave și susținea în fața polițiștilor spunând că nu mai ține minte ce s-a întâmplat în noaptea precedentă.

Pe numele lui Marius Andrei Pelinari a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției. (O.S.)