Doi dintre interlopii care s-au bătut cu săbii, cuțite și sticle pe terasa restaurantului Imperial din Fălticeni au fost trimiși în judecată

12/10/17 ora:7:41am

Constantin Muscă și Gheorghe Nechifor, doi interlopi fălticeneni din garda veche, înarmați cu săbii, au intrat în conflict cu membrii găștii lui „Blană”, în frunte cu fostul boxer Lucian Atănăsoaie. Altercația nu a durat mai mult de 60 de secunde. Lucian Atănăsoaie a fost tăiat cu sabia, Constantin Muscă a încasat o sticlă în cap, dar și mai mulți pumni, în timp ce Gheorghe Nechifor a fost tăiat cu un cuțit. In urma răfuielii de pe terasa restaurantului Imperial din Fălticeni, Constantin Muscă și Gheorghe Nechifor au fost trimiși în judecată pentru tentativă la omor, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice

 bataie imperial falticeniProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava i-au trimis în judecată pe inculpații Constantin Muscă și Gheorghe Nechifor, cercetați în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Anchetatorii au arătat că până la jumătatea lunii august 2017, între persoana vătămată, fostul boxer Lucian Atănăsoaie, și inculpații Constantin Muscă și Gheorghe Nechifor nu au existat neînțelegeri, ancheta stabilind că relațiile dintre aceste persoane erau relativ normale. Ulterior datei de 20 august 2017, între Atănăsoaie și grupul său de prieteni din comuna Bogdănești, respectiv între inculpați și grupul lor de prieteni din Fălticeni au intervenit disensiuni care s-au materializat în incidente de natură violentă. Din cercetări a rezultat că în ziua de 22 august 2017, Lucian Atănăsoaie a avut un incident cu inculpatul Constantin Muscă, iar în ziua de 23 august 2017, tot acesta l-a agresat pe inculpatul Gheor­ghe Nechifor.

În cursul zilei de 24 august 2017, atât inculpații, cât și Lucian Atănăsoaie au circulat prin mai multe locuri din municipiul Fălticeni, fiecare urmărind să se întâlnească cu celelalte persoane.

S-a stabilit în cadrul anchetei că în seara de 24 august 2017, în jurul orei 19.30, inculpatul ­Gheor­ghe Nechifor se afla pe terasa restaurantului Imperial din municipiul Fălticeni, având asupra sa un sac din rafie în care avea mai multe săbii.

Din cercetări a rezultat că, pe la ora 20.00, inculpatul Gheorghe Nechifor l-a contactat pe Constantin Muscă și amândoi erau prezenți pe terasa aceluiași restaurant, Nechifor fiind observat de martorii oculari având asupra sa același sac din rafie.

La ora 22.12, în același local a intrat Lucian Atănăsoaie, urmat de mai multe persoane. Observându-l pe fostul boxer, după un scurt schimb de replici, inculpații Gheorghe Nechifor și Constantin Muscă au scos din sacul de rafie două săbii artizanale și s-au năpustit asupra victimei cu intenția de a-i aplica lovituri în partea superioară a corpului. Pentru a se apăra de atacul acestora, Atănăsoaie a luat un scaun cu care a reușit să oprească unele dintre loviturile aplicate de agresori, dar cu toate acestea a suferit multiple plăgi tăiate la mâini și la coapsa piciorului stâng.

La momentul respectiv pe terasa localului se aflau aproximativ 20 – 40 de persoane, cele mai multe dintre acestea s-au speriat și au părăsit în grabă terasa ori s-au ascuns în restaurant, iar unele dintre aceste persoane au încercat să-i tempereze pe agresori, exercitând acte de violență (de intensitate redusă) asupra acestora.

Pe lângă faptul că a fost tulburată în mod grav ordinea și liniștea publică, incidentul generat de cei doi inculpați a produs distrugeri în restaurant.

Lucian Atănăsoaie a reușit într-un final să părăsească zona terasei, s-a urcat în mașina unui prieten care l-a transportat până la Spitalul Municipal Fălticeni. Ulterior, acesta a fost transferat la Spitalul clinic de urgență „Sfântul Spiridon” din municipiul Iași, unde a rămas internat până la data de 28 august 2017.

Medicul legist care a examinat victima a stabilit că aceasta a prezentat plagă tăiată fața volară pumn și mână stângă cu secțiune de arteră ulnară, nerv ulnar, nerv median și tendoane flexoare superficiale degete 2 – 3 și profund deget 2; plagă tăiată fața dorsală 1/3 medie cu 1/3 proximală antebraț stâng. S-a apreciat că sunt necesare în ­ve­derea vindecării 65 – 70 zile de îngrijiri medicale. Medicul legist a precizat că la minimum 12 luni de la data incidentului va putea opina cu privire la eventualele sechele infirmizante (invalidante).

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (Dănuț ZUZEAC)