Saturday , April 27 2024

Doi dintre cei patru copii raniți în gravul accident de sâmbătă de la Cornu Luncii au fost externați

In timp ce băiețelul în vârstă de trei ani și fetița de opt ani, au plecat să locuiască la mătușa lor, sora lor mai mare în vârstă de zece ani, se luptă să trăiască. Medicii sunt însă din ce în ce mai pesimiști, starea copilei înrăutățindu-se în ultimele 24 de ore

 cornu luncii 1

Doi dintre cei trei copii care au ajuns sâmbătă seara în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, fiind victime ale gravului accident de circulație de la Cornu Luncii în care tatăl lor, o mătușă și un unchi dar și o soră de-a lor și-au pierdut viața, au părăsit marți secția de Pediatrie a spitalului sucevean, fiind externați. Micuții au fost luați în grijă de către o mătușă, o soră de-a mamei lor. Pe toată durata spitalizării, cei doi copii care au rămas fără tată iar mama lor se luptă să trăiască, au beneficiat de consiliere psihologică din partea psihologului Gianina Cîrlan, medic în cadrul secției de Oncologie. “Psihologul s-a ocupat foarte mult, în special de fetița de opt ani la care lucrurile trebuie spuse în lumina adevărului, dar cu procedurile necesare astfel încât să nu creeze o suferință și mai mare copilului. Vreau să menționez că este un copil extraordinar de echilibrat, cu o educație aleasă, de la care adulții au ce învăța. Incă de sâmbătă seara, de când a ajuns la spital, a manifestat o grijă foarte mare față de fratele ei în vârstă de trei ani. Mi-a cerut să trag targa ei mai aproape de cea a frățiorului ei pentru a putea vorbi cu el” a povestit ieri în cadrul unei conferințe de presă medicul Doina Ganea Motan, director medical în cadrul Spitalului Județean.

Din nefericire, starea de sănătate a surorii lor mai mari, Anastasia în vârstă de zece ani, s-a agravat în ultimele ore, medicii fiind din ce în ce mai pesimiști în ceea ce privește șansele ei de supraviețuire. In prezent, ea este ținută în viață doar de aparate și de medicamentele care îi susțin activitatea inimii, copila fiind diagnosticată cu o bradicardie severă, mai exact cu o scădere a ritmului cardiac. “Fetița de 10 ani continuă să trăiască ajutată de aparate și de medicamentele care susțin cordul, dar începând de ieri (n.r. marți) dă semne de neputință în această luptă, s-a bradicardizat, lucru care, probabil, se va agrava în cursul zilei de astăzi (n.r. ieri)”, a completat directorul medical Doina Ganea Motan. Nici starea de sănătate a mamei nu s-a îmbunătățit, medicii fiind foarte rezervați și în ceea ce o privește pe femeia în vârstă de 35 de ani. “Nu știm dacă va supraviețui și dacă o va face, care va fi gradul de reintegrare socială și familială, ținând cont de leziunile cerebrale pe care le-a suferit. Este prematur să vorbim”, a încheiat directorul medical Doina Ganea Motan.

Psihologii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului îi vor consilia pe cei doi copii externați din spital cât și pe membrii apropiați ai familiei. “Am comunicat reprezentantului nostru din cadrul Primăriei Rădășeni să ia legătura cu familia și să le comunice că pot beneficia de consiliere psihologică gratuită. După cum decide familia, copiii pot fi aduși la sediul instituției noastre sau un psiholog îi poate vizita la domiciliu”, am aflat de la Margareta Isăilă, director în cadrul DGASPC Suceava. (Cristina RUSTI)

Vezi si

(P) Alege inteligent! Alege PYAM Residence! Cartier Privat de Vile 

PYAM Residence Cartier de vile – executate impecabil, gândite până la cel mai mic detaliu! …