Friday , April 26 2024

Cinci detectivi americani i-au vizitat pe polițiștii de frontieră suceveni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


În perioada 25 aprilie – 3 mai 2016, o delegație SLEDG (Grupul de Aplicare a Legii de Dezvoltare Strategică) din Statele Unite ale Americii, formată din polițiști americani, a făcut o vizită de informare și schimb de experiență la structurile Poliției de Frontieră Suceava și Maramureș din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației. Pe tot parcursul vizitei, delegația americană a fost însoțită de comisarul șef de poliție Cezar Ciorteanu, șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava.
Delegația americană care a vizitat Poliția de Frontieră a fost formată din cinci membri și anume Donald Prichard, sergent President al SLEDG, Tommy Sanchez, șeful Poliției orașului Hollywood, Andrew Dunbar, căpitan, Broward Sheriff Office, Joshua Willis, detectiv Broward Sheriff Office și Traian Breabăn, detectiv de Investigații Criminale în Broward County.
Vizita delegației americane a avut ca scop cunoașterea autorității de frontieră române, cadrul normativ aplicabil, structura organizatorică și activitățile desfășurate la frontiera de nord a României.
Totodată s-a pus accent pe promovarea schimbului de experiență profesională și generarea ulterioară a unei legături inter-instituționale.
Polițiștii americani au vizitat structurile Poliției de Frontieră Maramureș și Suceava: Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, Sectorul Poliției de Frontieră Sarasău, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, Sectorul Poliției de Frontieră Brodina, Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus și Punctul de Trecere a Frontierei Siret.
Detectivii americani au mai vizitat și o serie de obiective istorice și mănăstiri din Bucovina și Maramureș și s-au întrecut cu polițiștii de frontieră români în cadrul unui micro-concurs de tir care a avut loc la Complexul de Tir Sportiv Solca.
Traian Breabăn, detectiv american originar din comuna Marginea, a mărturisit că nu întâmplătoare a fost vizita la Poliția de Frontieră: „pentru că m-am născut în Bucovina, pentru colegii mei care erau foarte curioși să vadă granița româno-ucraineană și modul cum lucrează poliția de frontieră română și pentru că mă leagă o relație de prietenie cu polițiștii de frontieră suceveni, am decis ca vizita noastră în România să fie la Poliția de Frontieră”.
Rezultatul vizitei delegației americane care s-a desfășurat pe parcursul unei săptămâni a fost cel scontat și a fost apreciat de ambele părți ca fiind o reușită, creându-se astfel o legătură inter-instituțională care să genereze și pe viitor astfel de activități la frontiera de nord a României. (D.Z.)

Vezi si

Transport ilegal de lemn, depistat de polițiști la Crucea

Miercuri seara, la ora 19.40, pe drumul forestier Bârnărel, pe raza comunei Crucea, polițiștii au …