Casă distrusă de foc, din cauza unei țigări lăsată aiurea de un bărbat beat cui

19/11/18 ora:2:44am

Sâmbătă seara, aproape de ora 10, Poliția din Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin 112 de către o femeie despre faptul că a observat ieșind fum prin ferestrele de la parterul locuinței unui vecin. La fața locului au sosit echipele de intervenție din cadrul Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc care au lichidat incendiul în totalitate. Conform procesului verbal de intervenție, incendiul s-a manifestat la parter, în interiorul casei de locuit cu pericol de propagare la întreaga locuință. Incendiul a distrus bucătăria și un dormitor de la parter, aparatură electrocasnică, mobilier, tâmplărie din lemn și materiale textile, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 10.000 lei. Locul focarului a fost stabilit a fi bucătăria, sursa probabilă de aprindere fiind jar sau scânteie provenită de la țigară, primele materiale aprinse fiind textile.

Conform cercetărilor polițiștilor, în acea seară, în jurul orelor 20.00, L. Viorel Alexandru, de 52 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a sosit la domiciliu, unde a stat până în jurul orelor 21:15, când a plecat la un bar situat în apropiere. Aici a petrecut circa 20-25 de minute,  timp în care a mai consumat băuturi alcoolice, după care a plecat la domiciliu. Intrând în locuință a observat în interior fum foarte dens și intrând în încăperea cu destinația bucătărie a observat flacără în locul în care se afla patul. A încercat să stingă flăcările, însă fără succes, fapt pentru care a ieșit din locuință pe una dintre ferestre.

L. Viorel Alexandru nu a putut oferi detalii despre sursa producerii incendiului, acesta aflându-se într-o avansată stare de ebrietate.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „distrugere din culpă”. (O.S.)