Campania de reparații stradale, demarată în municipiul Suceava

25/03/19 ora:2:08am

Primarul Ion Lungu a anunțat că vor avea loc comandamente în fiecare săptămână, iar o parte din contractele de lucrări publice au fost actualizate cu sumele aferente majorărilor salariale pentru lucrătorii din construcții. Primele lucrări vor fi pe  străzile Eroilor, Dragoș Vodă, Biruinței, Viitorului, Luceafărului și Grigore Ureche

Organizările de șantier și chiar lucrările în sine la reparații stradale au început în unele zone ale municipiului Suceava. Potrivit primarului Ion Lungu, primele zone vor fi străzile Eroilor, Dragoș Vodă, Biruinței, Viitorului, Luceafărului și Grigore Ureche. Ion Lungu a reiterat că vrea ca în acest an să recupereze ce nu s-a făcut anul trecut. Primarul a ținut să precizeze că municipalitatea nu are datorii către constructori și speră ca aceștia să se mobilizeze și să execute lucrări de calitate. În proiectul de buget local a fost prevăzută suma de 30 de milioane de lei pentru lucrările de reparații stradale.

De altfel, edilul a anunțat miercuri reluarea, săptămână de săptămână, a comandamentelor de lucru pe lucrări publice derulate cu fonduri de la bugetul local, în primă etapă fiind cu asocierea firmelor de construcții care se ocupă de întreținerea și repararea străzilor: Florconstruct, SUCT, Conbucovina și Autotehnorom. Singura firmă care a pornit, săptămâna trecută, stația de asfalt este Florconstruct, dar că este încă în probe, urmând ca Autotehnorom și SUCT să pornească, la rândul lor, stațiile de asfalt. De lucrări de betonare se va ocupa firma ConBucovina. Un prim comandament a avut loc deja săptămâna trecută, edilul anunțând că din această săptămână se intră în plin cu programul de asfaltări în oraș.

De asemenea, Primăria Municipiului Suceava a actualizat valorile contractelor pentru 6 lucrări publice licitate și aflate în curs de execuție în urma creșterii, de la 1 ianuarie, a salariului minim brut garantat în plată pentru lucrătorii din sectorul economic al construcțiilor.

Celelalte cinci contracte sunt: amenajare străzi și parcări în cartierul „Europa”, extindere rețele gaze naturale în Burdujeni-sat și cartierul „Tinereții; extindere rețele de alimentare cu apă pe strada „Traian Țăranu”; modernizare stradă „Lev Tolstoi” din Burdujeni-sat; reabilitare rețele de transport agent termic și puncte termice. Actualizarea s-a făcut doar „pentru restul de lucrări de executat” și printr-un act adițional privind includerea creșterii costului cu plata salariilor. „Am actualizat manopera la un număr de 6 contracte, conform Ordonanței nr. 114”. Am avut discuții, după care s-a făcut inventarierea restului de lucrări de executat în anul 2019, s-au reactualizat valorile și suntem în faza de semnare a actelor adiționale”, a explicat edilul. (D.P.)