Audi urmărit de polițiști noaptea, în trafic, la Vicovu de Sus

reportersite
24/02/20 ora:5:13am

Echipajul de poliție a urmărit mașina al cărei șofer a refuzat să oprească la semnal de pe Calea Bucovinei până pe strada Ungureni, unde a pierdut-o. Au găsit-o mai târziu în apropiere, iar lângă autoturismul oprit se aflau doi tineri, care au luat-o la fugă la vederea polițiștilor. Ei au fost prinsi, dar erau beți și nu au spus polițiștilor cine se afla la volan 

O patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Calea Bucovinei din localitate, a efectuat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, semnal regulamentar de oprire pentru un autoturism marca Audi cu număr de înmatriculare provizoriu, având volanul situat pe partea dreaptă, care se deplasa pe direcția Straja – Vicovu de Jos.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, așa că polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, de pe Calea Bucovinei până în dreptul străzii Ungureni, unde l-au pierdut din vedere.

Verificând în zona adiacentă, echipajul a găsit mașina pe strada Voinței din orașul Vicovu de Sus, având în funcțiune luminile de întâlnire. La vederea autospecialei de poliție, două persoane de sex masculin au fugit de la fața locului. Polițiștii au efectuat somația legală, iar una dintre persoane s-a oprit, fiind identificată în persoana lui Mihai C., în vârstă de 24 de ani, localnic, care era într-o vădită stare de ebrietate.

La scurt timp, în urma verificărilor pe un teren arabil, a fost găsit și Ioan U., în vârstă de 22 de ani, tot din Vicovu de Sus, care emana halenă alcoolică.

Fiind întrebați cu privire la identitatea celui care a condus autoturismul, cei doi nu le-au spus polițiștilor cine era conducătorul auto care nu a oprit la semnalul regulamentar.

Mihai C. a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,99 mg/l alcool în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Întrucât Ioan U. emana halenă alcoolică, s-a procedat și la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,72 mg/l alcool în aerul expirat. Şi el a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge.

Din bazele de date, membrii patrulei de poliție au aflat că niciunul dintre cei doi nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”. (O.S.)