Doi tineri, o fată de 21 de ani și un băiat de 24 de ani, reținuți pentru că au furat acum o lună bijuterii în valoare de peste 60.000 de euro dintr-o casă din Rădăuți

16/09/19 ora:9:29am

Sâmbătă dimineață au fost făcute șase percheziții la Rădăuți, Volovăț și Arbore, la niște indivizi suspectați că ar fi autorii unui jaf spectaculos în urma căruia au pus mâna pe bijuterii din platină, aur alb și aur galben împodobite cu diamante și safire în valoare de peste 60.000 de euro. In urma investigațiilor derulate pe parcursul unei luni de zile, polițiștii au reușit să găsească în zona Rădăuți și la Botoșani bijuterii în valoare totală de circa 40.000 euro, precum și suma de 84.000 lei utilizată la tranzacționarea acestora, aceste bunuri fiind ridicate și predate proprietarilor. In urma acțiunii de sâmbătă, au fost reținuți un bărbat de 24 de ani din Rădăuți și o tânără de 21 de ani din Arbore. Pentru un alt bărbat, de 28 de ani, din Volovăț, a fost emis mandat de arestare în lipsă, el nefiind găsit la domiciliu

Polițiștii judiciariști din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au reușit după activități investigative complexe să probeze activitatea infracțională a ma multor persoane într-o cauză de furt din locuință și să recupereze un prejudiciu de peste 60.000 Euro. Polițiștii atrag încă o dată atenția persoanelor care dispun de valori însemnate sau sume mari de bani să nu le depoziteze în locuință fără a fi asigurate corespunzător, să apeleze pentru acest lucru la unități bancare și să dispună măsuri pentru securizarea acestor bunuri.

 

La data de 08.08.2019, în jurul orei  21.34, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată de către un bărbat de 46 ani, localnic, cu privire la faptul că persoane neidentificate au pătruns în imobilul său de pe raza municipiului Rădăuți, de unde au sustras mai multe bijuterii.

La faţa locului a fost identificată apelantul, care a declarat faptul că în jurul orei 21.30, în timp ce se afla la domiciliu a constatat faptul că din sertarul unei comode din dormitorul situat la etajul imobilului i-au fost sustrase mai multe bijuterii din platină şi aur cu diamante şi safire.

Cu ocazia cercetării la faţa locului persoana vătămată a indicat în dormitorul de la etajul imobilului o comodă, iar dintr-un sertar al acesteia persoana vătămată reclamă faptul că i-au fost sustrase mai multe inele, brăţări şi lănţişoare din platină, aur alb şi aur galben împodobite cu diamante şi safire.

Nu au fost identificate urme de efracţie la uşile şi geamurile imobilului şi nici urme de scotocire sau răvăşire.

Persoana vătămată a declarat faptul că el şi soţia sa au lipsit de la domiciliu în intervalul orar 14.00 – 21.00. De asemenea, persoana vătămată a declarat faptul că valoarea bijuteriilor sustrase era cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro. S-a constatat că imobilul nu era prevăzut cu sistem de alarmă sau camere de supraveghere video.

Timp de peste o lună polițiștii judiciariști au desfășurat activități investigative complexe fiind verificate diverse piste de lucru și informații, activitate de probare a infracțiunii fiind îngreunată de lipsa unor documente justificative privind prejudiciul sau a unor indicii clare și particularități privind bijuteriile sustrase. Au fost utilizate diverse tehnici investigative și s-a cooperat cu structurile de poliție judiciară din județele limitrofe.

Astfel, la 14.09.2019, polițiști din cadrul Poliției municipiului Rădăuți și forțe ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava,  sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliare pe raza municipiului Rădăuți și a comunelor Volovăț și Arbore, precum și a unui număr de 5 mandate de aducere emise de instanță, ocazie cu care au fost identificați și conduși la sediul poliției pentru cercetări, unii dintre autorii furtului. A fost probată activitatea infracțională a unui bărbat de 28 de ani din comuna Volovăț, a unei femei de 21 de ani din comuna Arbore și a unui bărbat de 24 de ani din municipiul Rădăuți.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate, polițiștii au identificat și ridicat bijuterii, sume de bani, telefoane mobile precum și un autoturism utilizat la comiterea faptei.

Femeia de 21 de ani și bărbatul de 24 de ani  au fost identificați de polițiști, conduși la sediul poliției pentru audieri și reținuți pentru 24 de ore, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți și ulterior instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul de 28 de ani din comuna Volovăț nu a fost depistat de polițiști, față de acesta fiind efectuate demersuri în vederea emiterii mandatului de arestare în lipsă.

Anterior derulării perchezițiilor din 14.09.2019, în cadrul cercetărilor efectuate în aceeași cauză, polițiștii Biroului Investigații Criminale Rădăuți cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Botoșani, au efectuat activități investigativ operative pe raza municipiilor Rădăuți și Botoșani precum și percheziții în municipiul Botoșani, ocazie cu care, au fost identificate mai multe bijuterii dintre cele sustrase cu ocazia comiterii faptei, în valoare totală de circa 40.000 euro, precum și suma de 84.000 lei utilizată la tranzacționarea acestora, aceste bunuri fiind ridicate și predate proprietarilor.

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Lulyn 16/09/2019 la ora 0:44 -

    Oameni buni! Cum de Se întâmplă în Rădăuți. Rădăuți acum e un oraș fff important pt jud. Suceava. Si ma bucur ff mult! La București se fură miliarde si toată lumea e bine. . Dar în bucovina e o problemă veche si nu o pot controla sugacii de București!