Aproape jumătate dintre participanții la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți au fost selectați în vederea angajării

reportersite
19/10/19 ora:8:56am

”Angajatorii care au selectat candidați pentru al doilea interviu și-au exprimat deschiderea de a încadra persoane motivate, chiar dacă nu întruneau criteriile de calificare”, se arată într-un comunicat al AJOFM Suceava.

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, care a avut loc ieri, la Iulius Mall Suceava, au participat 1.057 de persoane și au fost selectate în vederea angajării 495 de persoane, dintre care 281 din Suceava, 63 din Fălticeni, 83 din Câmpulung Moldovenesc și 68 din Rădăuți. Cei mai mulți participanți au fost, cum era de așteptat, la bursa organizată la Suceava, și anume 532 persoane, apoi la Câmpulung Moldovenesc, unde au participat 215 persoane, alți 156 în Rădăuți și 154 în Fălticeni.

Potrivit informațiilor furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava, organizatorul evenimentului, la bursă au participat 123 de angajatori, care au avut o ofertă de 779 locuri de muncă la nivelul județului. Dintre acestea, 478 au fost disponibile în cadrul bursei din Suceava, 105 la punctul de lucru al AJOFM Fălticeni, alte 115 la Rădăuți și 81 la Câmpulung.

”Angajatorii care au selectat candidați pentru al doilea interviu și-au exprimat deschiderea de a încadra persoane motivate, chiar dacă nu întruneau criteriile de calificare, iar ofertele de muncă neacoperite vor fi menținute pe lista de locuri vacante gestionată de AJOFM Suceava. Menționăm că, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom publica rezultatele finale ale evenimentului”, se arată în comunicatul emis de AJOFM Suceava la finalul bursei locurilor de muncă de ieri.

Domeniile de activitate care au oferit participanților la bursă un număr mai mare de locuri de muncă vacante, ce solicită calificări profesionale, sunt prelucrarea lemnului, construcții, restaurante și alimentație publică, iar cele mai solicitate specializări cu studii superioare sunt inginerii, specialiștii IT, designeri de grafică și economiștii.

Alături de ofertele de locuri vacante pe plan local, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut ocazia să consulte și să obțină tot felul de informații cu privire la locurile de muncă vacante în străinătate, mediate prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa, oferta angajatorilor europeni fiind diversificată atât pe niveluri de studii și calificări, cât și ca domenii de activitate. (Oana NUTU)