Monday , May 6 2024

Aproape 800 de elevi cu medii între 9 și 10 se bat pe cele mai bune locuri de la liceele sucevene

Candidații au început de ieri completarea opțiunilor în fișele de înscriere.eparti Rzarea computerizată va avea loc pe data de 19 iulie. Aproape 800 de absolvenți de clasa a VIII-a au media de admitere cuprinsă între nouă și zece, ceea ce înseamnă că va fi din nou o concurență acerbă pentru ocuparea unui loc în liceele de top. Obiectiv vă prezintă numărul de locuri la principalele licee sucevene pe clase și specializări, precum și ultima medie cu care s-a intrat anul trecut la aceste licee

inscrieri liceu

Incepând de ieri, 8 iulie, a început completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere, etapă ce se va desfășura până pe data 12 iulie. 14 iulie este termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul județean de admitere, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, pentru ca pe data de 16 și 17 iulie să aibă loc verificarea și corectarea bazelor de date de către Comisia Națională de Admitere și comisia de admitere județeană și transmiterea modificărilor la comisia națională. Pe 18 iulie va avea loc corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor pentru ca pe 19 iulie 2016 să se desfășoare repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2016 – 2017. Pe data de 20 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial, listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal de stat din județ și tot atunci va avea loc afișarea de către fiecare unitate din învățământul liceal a listei candidaților repartizați în acea unitate. In perioada 21-29 iulie, candidații își vor depune dosarele de înscriere în școllie în care au fost repartizați.
La nivelul județului Suceava 6.484 de absolvenți de clasa a VIII-a urmează să completeze fișele de înscriere pentru a fi repartizați în învățământul liceal.
Din oferta educațională pentru anul școlar 2016-2017 a celor mai bune licee din județul Suceava, adresată elevilor de clasa a VIII-a, pot fi enumerate specializări foarte diverse, unele cu limbă străină bilingv sau intensiv, altele cu Informatică intensiv, pentru clasele a IX-a, cu numărul de locuri aferente aprobate de Ministerul Educației.
La Colegiul Național “Stefan cel Mare” Suceava se propun șase clase a câte 30 de locuri fiecare: Matematică-Informatică bilingv Engleză, Matematică-Informatică Intensiv Informatică, Matematică-Informatică Intensiv Germană; Matematică-Informatică; Stiințe ale Naturii; Stiințe Sociale. Pe site-ul instituției pot fi găsite mai mult de 50 de discipline opționale care completează oferta educațională la clasele a IX-a, precum și ultimele medii obținute la admiterea din 2015: Matematică-Informatică bilingv Engleză: 9,70-10; Matematică-Informatică Intensiv Informatică: 9,39-9,99; Matematică-Informatică: 9,39-9,99; Stiințe ale Naturii Intensiv Germană: 9,20-10; Stiințe ale Naturii: 9,20-10; Stiințe Sociale: 9,11-9,86.
La Colegiul Național “Petru Rareș” vor exista și anul viitor specializări bilingve cu Filologie bilingv Română-Engleză – 14 locuri; 14 locuri – Filologie bilingv Română-Franceză; 28 locuri – Stiințe Sociale bilingv: Română-Engleză; Stiințe Sociale – 28 de locuri; Matematică-Informatică bilingv Română-Engleză – 28 de locuri, Matematică-Informatică bilingv Română-Franceză – 14 locuri; Matematică-Informatică bilingv Română-Germană – 14 locuri; Matematică-Informatică- intensiv Informatică – 28 de locuri; Stiințele Naturii bilingv Engleză-14 locuri; Stiințele Naturii bilingv Germană, 14 locuri. Dintre ultimele medii la admitere la specializările bilingve: Filologie-Engleză: 9,06; Stiințe Sociale – Engleză: 9,24; Stiințele Naturii – Engleză: 9,71; Matematică-Informatică – Engleză: 9.61; Filologie Franceză: 8,34; Matematică-Informatică-Franceză: 8,96; Stiințele Naturii-Germană: 9,13; Matematică Informatică – Germană: 9,43; iar la specializările nebilingve: Filologie: 8,34; Stiințe Sociale: 9,19; Matematică Informatică: 9,38 și Stiințe ale Naturii: 9,47. Pentru admiterea la clasele bilingve este obligatorie susținerea unui test de limba Engleză/Franceză/Germană.
Astfel, în planul de școlarizare al Colegiului Național “Mihai Eminescu” Suceava există opt clase, o clasă de Matematică-Informatică / Informatică intensiv cu 28 de locuri (ultima medie de admitere – MA, în anul 2015: 9,08); o clasă de Matematică-Informatică/ intensiv Engleză cu 28 de locuri (MA: 9,08); o clasă de Stiințe Sociale/Studii Europene cu 28 de locuri (MA: 8,64); o clasă de Stiințe Sociale/intensiv Engleză cu 28 de locuri (MA: 8,64); o clasă de Filologie/intensiv Engleză cu 28 de locuri (MA: 8,59) și 2 clase de Pedagogie/învățători-educatoare cu câte 28 locuri (MA: 8,34).
La Colegiul Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava se propun specializările: Matematică/Informatică intensiv, respectiv Informatică Managerială cu 28 de locuri; Grafică Digitală: 28 de locuri; Programare web: 28 de locuri; specializarea Stiințele Naturii, respectiv: Biologie – Chimie intensiv Engleză, 28 de locuri, precum și specializarea Filologie – Jurnalism, cu 28 de locuri.
Colegiul Național “Nicu Gane” Fălticeni propune, la profil real, specializările: Matematică-Informatică, intensiv Informatică – 1 clasă cu 28 de locuri; Matematică Informatică, intensiv Engleză – 1 clasă cu 28 de locuri, Matematică-Informatică – 1 clasă cu 28 de locuri și la specializarea Stiințele Naturii – 1 clasă cu 28 de locuri. La profil umanist sunt patru clase, două clase de Filologie – 56 de locuri și două clase de Stiințe Sociale – 56 de locuri. La Mate-Info, anul trecut ultima medie de admitere a fost 8,99, la Stiințele Naturii: 8,87, la Filologie: 8,29 iar la Stiințe Sociale: 7,99.
Oferta educațională a Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți cuprinde de asemenea specializări pentru profilul real, cu o clasă de 28 de locuri la profil Matematică-Informatică intensiv Engleză, ultima medie la admitere fiind 9,51; o clasă de 28 de locuri la Matematică –Informatică / intensiv Informatică, cu 9,25 media de admitere; și 3 clase cu 84 de locuri la Stiințele Naturii, ultima medie la admitere fiind de 8,66. La profil uman, se propun 2 clase, una de Stiințele Sociale, cu 28 de locuri și Stiințe Sociale/Engleză intensiv cu 28 de locuri (MA: 8,66), iar la Filologie, 14 locuri sunt pentru Franceză intensiv și 14 pentru Germană intensiv (MA: 8,43).
Planul de școlarizare al Liceului cu Program Sportiv Suceava are în vedere pentru anul școlar viitor patru clase a IX-a pe filieră vocațională, profil sportiv – Fotbal, Handbal, Volei, Atletism, Rugby, Lupte, cu 112 locuri, dar și două clase a IX-a pe filieră teoretică, profil Filologie – 56 de locuri.
Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava funcționează și anul școlar viitor cu cinci profiluri: Muzică, Arte plastice, Arhitectură, Arte ambientale și design, Conservare, restaurare bunuri culturale și Filologie, pentru care au fost aprobate 5 clase cu câte 28 locuri.
După cum arată clasamentul mediilor de admitere obținute de absolvenții suceveni ai claselor a VIII-a, va fi greu și anul acesta pentru elevii din județul nostru să ocupe un loc în liceele de top, fiind 779 de medii cuprinse între nouă și zece. Cea mai mică medie de admitere din județul nostru, este anul acesta 2,26, elevul având media 1,00 la Evaluarea Națională și 6.04 media de absolvire a anilor de gimnaziu. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Un incendiu puternic pornit de la un cablu defect a afectat două locuinţe din Voroneţ (FOTO, VIDEO)

  Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15.00, un incendiu a izbucnit la  o gospodărie din …

2 comments

  1. Chiar nu înțelegem de ce ni se oferă sute și mii de locuri la licee industriale unde noi vrem și nu sunt mai multe locuri la liceele și profilurile foarte solicitate.????Ar trebui să ne explice cineva de ce se perpetuează acest fenomen de câțiva ani.Mulți avem medii mari și nu vrem liceele industriale și la liceele la care vrem noi sunt medii fff mici.Așa ajung elevi fff buni la locuri total nepotrivite și îți distrug viitorul.Dacă nu se caută liceele industriale ,de ce sunt așa multe locuri??dOAR ȘCOLARIZAREA ELEVILOR TOT ESTE PLĂTITĂ ,CĂ ÎNTR-UN LOC SAU ALTUL?Numai la Suceava se întîmplă acest fenomen.În restul județelor elevii cu medii de 8,50 în sus ajung la cele mai bune licee,unde doresc elevii!!!!

  2. AR TREBUI ANALIZATĂ SITUAȚIA DE LA LICEUL STEFAN CEL MARE,unde sunt cereri și nu se fac clase mai multe.Foarte puține clase,cu efectiv mare care reduce calitatea actului educațional.Asta doar pentru a creste datoria părintelui la un transfer.Niciodată acest liceu ju a avut așa clase puține.Încă cel puțin 2 clase ar trebui aprobate în plus la clasa IX-a.
    Anul acesta au aniversat promoția sin 87 30 de ani de la absolvire și au fost clase terminale de clasa XII până la litera J,K.-11 clase și toți au avut rezultate foarte bune.Acum nu sunt propuse nici jumătate din acel efectiv.Nu e posibil șă fie obstrucționate șansele elevilor buni și foarte bună să fie admiși la un Liceu dorit.Credem că nu este corect și Inspectoratul Școlar Județean ar trebui să se sesizeze și să vină cu o clarificare în acest sens.