Angajații Spitalului Județean vor primi câte un salariu minim pe economie, ca recompensă pentru Ordinul “Meritul Sanitar”

18/04/19 ora:7:18am

Această decizie a fost luată de managerul Vasile Rîmbu, după ce unitatea sanitară pe care o conduce a fost decorată cu Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler de către președintele Klaus Iohannis. Președintele a semnat decretul cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. Opt unități spitalicești din țară au primit distincții

Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, a prezentat ieri, în fața medicilor șefi de secții și a asistențelor șefe, distincția Ordinul “Meritul Sanitar”, primită din partea Președinției. Cu această ocazie, managerul celei mai mari unități spitalicești din județ și-a felicitat angajații și le-a pro­mis, ca recompensă pentru munca depusă, câte un salariu minim pe economie. “Plățile se vor face pe perioada urmă­toa­relor două luni. Recunoaștem meritul fiecăruia dintre dumneavoastră. Este o recunoaștere și o confirmare la cel mai înalt nivel. De aceea suntem aici, pentru că nu ne-am cramponat în orgolii. Continuitatea a contat foarte mult. Nu am avut frânturi de organizare în ceea ce am vrut să facem și tot ceea ce ne-am propus am realizat. Nu am ratat nimic”, a menționat economistul Vasile Rîmbu, completând că dedică această medalie fiecărui angajat în parte.

image description

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean, ­, a felicitat și el personalul medical și a ținut să precizeze că unitatea spitalicească va beneficia de fonduri mai generoase în perioada următoare. “Am triplat bugetul pentru Spitalul Județean. Nu ne culcăm pe-o ureche că am fost medaliați, că am luat notă bună la acreditare, ci trebuie să mergem mai departe. Vor fi și alte vești bune în perioada următoare. Intrăm într-o nouă perioadă. Ceea ce s-a întâmplat până acum este creșterea credibilității acestui spital”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Reamintim că Președintele Klaus Iohannis a semnat, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, un decret de de­corare a opt unități spitalicești din țară, arătându-și în acest mod apre­cierea pentru activitatea depusă, cât și pentru rezultatele obținute de personalul medical. “Președintele Ro­mâniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a unor instituții din domeniul medical. Astfel, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, în semn de apreciere pentru importanta activitate de asistență medicală, precum și pentru rezultatele obținute în perfec­ționarea actului medical, Președintele României a conferit: Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofițer Institutului Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca; Ordinul “Me­ritul Sanitar” în grad de Comandor Spitalului Municipal de Urgență Moi­nești, Bacău; Ordinul “Meritul Sa­nitar” în grad de ­Ca­valer Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, Institutului Clinic Fundeni București, Spitalului Clinic Ju­dețean de Urgență Cluj-Napoca, Spitalului Județean de Urgență “Sfân­tul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalului Clinic Județean de Ur­gență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța, Spitalului Municipal Or­­șova”, a transmis administrația prezidențială. (Cristina RUŞTI)