Accidente produse în județ din cauza zăpezii și poleiului

20/11/18 ora:11:10am

Ninsorile abundente căzute luni în întreg județul au dus inevitabil și la producerea mai multor evenimente rutiere, unele dintre ele soldate cu persoane rănite.

Astfel, luni dimineață, la ora 06.00, N. Costel, de 52 ani, din Botoșani, a condus autoturismul VW LT35, pe DJ 208 B, direcția Verești-Suceava, iar după podul peste râul Suceava din apropierea spațiului amenajat pentru Piața Verești, pe fondul carosabilului acoperit cu zăpadă a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens după care s-a răsturnat în spațiul din stânga părții carosabile, la o diferență de nivel de aproximativ 3 m.  În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a trei persoane care au fost transportate la Spitalul Județean Suceava pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ și i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot luni dimineață, la ora 07.19, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată de Spitalul Județean Suceava despre faptul că la unitatea medicală s-a prezentat F. Dumitru, de 63 de ani, din comuna Stroiești, care a declarat că a fost victima unui accident rutier pe raza comunei Vadu Moldovei.  În urma cercetărilor s-au stabilit că în jurul orei 06.10, F. Dumitru, de 64 ani, din comuna Stroiești, în timp ce conducea autoutilitara VW LT  pe DN 2 E 85, pe raza localității Vadu Moldovei, din direcția Fălticeni către Roman, nu a adaptat viteza la carosabilul umed, pe un sector de drum în curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un gard. Conducătorul auto a sesizat accidentul la 112, însă, întrucât a precizat că nu sunt victime omenești, a fost îndrumat la firma de asigurări. Ulterior, acesta s-a deplasat cu un alt autoturism la Spitalul Județean Suceava. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a lui F.  Dumitru care a primit îngrijiri medicale la unitatea spitalicească susmenționată. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Luni, în jurul orei 08.45, B. Bogdan-Vasile, de 35 de ani, din comuna Fundu Moldovei, în timp ce conducea un Seat Cordoba pe DJ 175 de pe raza comunei Pojorâta, din direcția Câmpulung Moldovenesc – Fundu Moldovei, ajuns pe un pod ce traversa râul Moldova, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, pe un carosabil acoperit cu zăpadă, intrând în coliziune frontală cu ansamblul de vehicule format dintr-o autoutilitară Mercedes Actros și semiremorcă condus din sens opus de către un bărbat de 43 de ani, din comuna Sadova. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului B. Bogdan-Vasile care a fost transportat la Spitalul Câmpulung Moldovenesc. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ apoi le-a fost recoltată câte o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițist de la serviciul rutier implicat într-un acident la Frumoasa

Luni după-amiază, în jurul orei 14.35, C. Ana-Maria, de 27 ani, din municipiul Rădăuți, în timp ce conducea autoturismul VW Golf pe DJ209C, în interiorul localității Frumoasa, din direcția municipiul Suceava spre localitatea Frumoasa, în momentul în care a ajuns la km 005^015 m., nu a adaptat corespunzător viteza într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, a pătruns pe contrasens și a acroșat frontal un autoturism BMW, condus regulamentar din sensul opus de mers de un agent șef adjunct de poliție din cadrul Poliției municipale. Suceava – Biroul Rutier, aflat în timpul liber. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a lui P. Lucia-Elena, de 57 ani, in comuna  Şcheia, pasageră dreapta spate în BMW, care a fost transportată la Spitalul Județean Suceava pentru îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri și li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Luni, la ora 17.30, Z. Marian, de 39 de ani, din orașul Liteni, a condus un autoturism Renault Clio pe DJ 208A, pe direcția Suceava către Liteni. La un moment dat, în afara localității Udești, a pierdut controlul asupra direcției de mers, iar autoturismul si-a schimbat succesiv direcția de deplasare, intrând în coliziune lateral-frontală cu un VW Passat care circula din sens opus,  fiind condus de către un bărbat de 50 de ani, din municipiul Suceava. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului Passatului, care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava pentru îngrijiri medicale. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 și le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. (O.S.)