Friday , September 30 2022

Wentworth Miller, starul din Prison Break, a dezvăluit că este homosexual

wentworth miller

Directorul Festivalului de Film de la St. Petersburg a trimis o invitaţie pentru Wentworth Miller, însă a primit din partea acestuia un răspuns neaşteptat. Reacţia actorului vine după ce în Rusia s-au întâmplat tot felul de evenimente neplăcute. Acolo, homosexualitatea este un subiect tabu, iar în urmă cu câteva luni Guvernul de la Moscova a promulgat o lege prin care se interzice expres orice “propagandă” a lesbienelor, homosexualilor, transsexualilor sau bisexualilor, despre care se spune că le-ar putea provoca minorilor “falsa percepţie că relaţiile tradiţionale şi nontradiţionale sunt egale din punct de vedere social”.
“Vă mulţumesc pentru invitaţie. Mi-ar plăcea să accept propunerea, pentru că am vizitat Rusia în trecut şi am rădăcini ruseşti. Însă, ca un bărbat homosexual, trebuie să refuz. Sunt profund deranjat de atitudinea guvernului rus faţă de femeile şi barbaţii homosexuali. Această situaţie este de neacceptat şi nu pot să particip la un eveniment găzduit de o ţară în care oamenilor ca mine le este interzis sistematic dreptul la viaţă şi dragoste. Dacă circumstanţele se schimbă, voi fi liber să fac o alegere diferită”, a răspuns Wentworth Miller invitaţiei.
Sentimentele ostile homosexualilor, din ce în ce mai răspândite în Rusia, au atras recent atenţia presei. Preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret de lege aşa-numită “propaganda homosexuală”, care prevede amenzi date persoanelor găsite vinovate de propagare de informaţii cu conţinut privind homosexualitatea către minori.

Vezi si

A murit Coolio, rapperul care a câștigat un premiu Grammy. Avea 59 de ani (VIDEO)

Rapperul american Coolio, cunoscut mai ales pentru hiturile “Gangsta’s Paradise” și “Fantastic Voyage”, a murit …