Saturday , November 26 2022

Voltaj s-a calificat în FINALA EUROVISION, cu piesa "De la capăt"

voltaj

Trupa Voltaj reprezintă România la Eurovision Song Contest 2015, cu piesa “De la capăt”, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale Eurovision. VOLTAJ s-a calificat în finala de sâmbătă, unde erau deja calificate Austria, Germania, Italia, Marea Brianie, Spania, Franţa şi, în premieră, Australia.
În finala Eurovision 2015 merg, din prima semifinală, Albania, Armenia, Belgia, Estonia, Georgia, Grecia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia.
Voltaj a avut numărul 15 din 16 în semifinala de marţi seară, iar Călin Goia a transmis un ultim mesaj înainte de începerea concursului. Băieţii de la Voltaj au cântat primele două strofe în limba română, iar al doilea refren a fost interpretat în limba engleză, pentru ca mesajul piesei “De la capăt” să fie înţeles mai bine şi de străini.
Înainte de începerea primei semifinale Eurovision 2015, Călin Goia, solistul trupei Voltaj, s-a arătat optimist că mesajul piesei va impresiona publicul european: “Intru în semifinală cu gândul la românii din străinătate şi la copiii pe care mulţi dintre ei sunt nevoiţi să îi lase acasă. Este un preţ uriaş pe care îl plătesc pentru visul unui trai mai bun. Melodia, show-ul de la Viena şi întreaga campanie vizează o problemă care afectează oameni din mai multe ţări şi îmi doresc ca mesajul nostru să răzbată dincolo de ecranele televizoarelor. Iar cei de acasă, chiar dacă nu ne pot vota, ştiu că vor fi cu sufletul alături de noi şi asta contează enorm”.
Reprezentanții României — băieții de la Voltaj — au intrat în prima semifinală cu numărul 15. Piesa ”De la capăt” este dedicată copiilor români lăsați în urmă de părinții lor care pleacă să lucreze în străinătate. ”Don’t leave the children behind!” (nu lăsați copiii în urmă!) — a spus Călin Goia, la finalul piesei, marți, la prima repetiție cu costume. În timpul interpretării românilor, pe ecranele din spatele trupei vor rula imagini din scurtmetrajul ”Calea Dunării” — din care au fost folosite fragmente pentru videoclipul piesei ”De la capăt”.

Vezi si

Cercetătorii britanici afirmă că o monedă rară de la Brukenthal dovedește că un împărat roman “pierdut”, Sponsian, ar fi condus Dacia romană

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Glasgow (Scoția) susțin că un împărat denumit Sponsian ar …