Monday , February 26 2024

Voiajul navei Titanic va fi refacut în 2012, pentru a marca 100 de ani de la naufragiu

Titanic, la lansarea din 1912
Un vapor de croazier\ va reface, peste doi ani, voiajul f\cut de Titanic, având la bord membri ai familiilor victimelor, pentru a ajunge, pe 14 aprilie 2012, deasupra locului unde se afl\ epava pachebotului scufundat în 1912, informeaz\ AFP.
Ref\când cu exactitate c\l\toria pachebotului despre care se credea c\ este “de nescufundat”, vaporul de croazier\ Balmoral va ridica ancora pe 8 aprilie 2012, la Southampton (Anglia), urmând s\ fac\ escale la Cherbourg (nordul Fran]ei) [i la Cobh (sudul Irlandei), se arat\ într-o declara]ie a reprezentan]ilor companiei britanice Miles Morgan Travel, care organizeaz\ expedi]ia.
Nava Balmoral va traversa Atlanticul de Nord pentru a ajunge, în noaptea de 14 spre 15 aprilie 2012, în locul precis în care Titanicul s-a ciocnit de un aisberg, provocând moartea a 1.500 de pasageri.
De asemenea, în aceea[i noapte, în momentul în care Balmoral se va afla deasupra epavei Titanicului, va avea loc o ceremonie special\ în memoria victimelor catastrofei. Ulterior, nava î[i va relua c\l\toria spre New York.
Printre pasagerii care se vor afla la bordul Balmoral se num\r\ mai mul]i membri ai familiilor victimelor sau ale supravie]uitorilor, printre care [i Jane Allen. “Noi am f\cut o rezervare pentru aceast\ c\l\torie pentru a-i aduce un omagiu rudei noastre Thomas Pears, decedat pe Titanic. V\duva sa a supravie]uit”, a declarat Allen.
Philip Littlejohn, nepotul lui Alexander James Littlejohn, care, de asemenea, a supravie]uit naufragiului, va fi [i el la bordul navei Balmoral. “Sunt sigur c\ bunicul meu ar fi fost mândru s\ [tie c\ povestea sa va fi împ\rt\[it\ de pasagerii navei Balmoral”, a declarat Philip Littlejohn.
RMS Titanic (Royal Mail Steamer – vas po[tal regal) a fost al doilea din trioul de “supernave” format al\turi de RMS Olympic [i HMHS Britannic, concepute pentru a oferi fiecare câte o curs\ s\pt\mânal\ [i pentru a domina afacerea transatlantic\ dintre Southampton [i New York în interesul companiei White Star Line. Construit la [antierele Harland and Wolff din Belfast, Titanic a fost cel mai mare vas din lume pân\ la momentul scufund\rii sale. În timpul c\l\toriei inaugurale (Southampton, Anglia, apoi Cherbourg, Fran]a, Queenstown, Irlanda, cu destina]ia New York), el s-a ciocnit cu un aisberg, la ora 23.40, în ziua de duminic\, 14 aprilie 1912. Vasul s-a scufundat în dou\ ore [i jum\tate, dup\ ce s-a rupt în dou\ p\r]i, la ora 02.20 (15 aprilie 1912).

Vezi si

Festivalul de Film de la Berlin. Sebastian Stan a primit Ursul de Argint: „Pentru un băiețel din România înseamnă foarte mult”

La cea de-a 74-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, Ursul de …

One comment

  1. Titanicul a fost este si va fi vaporul meu preferat. o astfel de croaziera este pt mn visul care il doresc indeplinit. leonardo dicaprio in rolul lui jake este personajul principal pt mn. o prietena mia spus ca toate vapoarele titanic se vor scufunda pt ca este un blestem. eu nu cred acest lucru. mias dorii din suflet un bilet pe aceasta croaziera dar este prea scump. de fiecare data cand vad filmul plang. pt mn ramane un mister trupul si vaporul lui jake(cel real) chiar astazi am aflat ca se va lansa noul titanic . de atunci nu imi mai iau gandul. adresa mea de mail este anncamilosteanu. daca vreti, cautatima. cu bine!